|

Μετά την BNP, ακολουθεί η Citigroup


Μία, μία οι ξένες τράπεζες εγκαταλείπουν την ελληνική τραπεζική αγορά.
Τι βλέπουν οι ξένες τράπεζες και αποχωρούν από την Ελλάδα; Η επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη ή με την δεκαετία του '90.

Η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα θα κάνει χρόνια να περάσει και να συνέλθει η ελληνική οικονομία. Και οι πιστώσεις έχουν παγώσει, και οι επισφάλειες των τραπεζών μεγάλες και βεβαίως το επιχειρηματικό κλίμα είναι το χειρότερο από ποτέ. Χθες έγινε γνωστό από μία... ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, αν και κυκλοφορούσαν οι φήμες, ότι η γαλλική τράπεζα BNP αποφάσισε να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά.

Για πρώτη φορά, η BNP, λειτούργησε στην Ελλάδα το 1981. Παρά το ότι δεν δραστηριοποιείται στο retail banking και δεν διέθετε ευρύτατο δίκτυο, η γαλλική τράπεζα απασχολεί 100 άτομα προσωπικό.

Οι απολύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2012 και να ολοκληρωθούν με την εκκαθάριση της Τράπεζας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η OTOE, θα συναντηθεί σήμερα με την Διοίκηση της BNP Paribas στην Ελλάδα, για να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της, ενώ ετοιμάζεται να απευθυνθεί μέσω της Γαλλικής Πρεσβείας στην Γαλλική Κυβέρνηση και θα διεθνοποιήσει την υπόθεση αυτή απευθυνόμενη και στην Πανευρωπαϊκή συνδικαλιστική οργάνωση του Τομέα των Τραπεζοϋπαλλήλων UNI Europa.

Επίσης, η ΟΤΟΕ κάλεσε την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τον ΣΕΒ, να πάρουν θέσεις απέναντι σ' αυτή την <<προκλητική και προσβλητική ενέργεια της BNP Paribas>>.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία 20ετία, έχουν φύγει από τη χώρα, πολλές ξένες τράπεζες , όπως Bank of America, American Express, Chase Manhattan, Credirt Lyonnais, Barclays. Στα βήματα της BΝP βρίσκεται και η Citibank, η οποία μετά το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων της, αναζητεί αγοραστή.

Posted by Blogger on 10:57 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response