|

ΧΑ: Μία από τα ίδια...


Χρεοκοπολογία, έντοκα και αποκρατικοποιήσεις στο μικροσκόπιο της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς. Από τη μία τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να έχει ήδη ζητήσει από την ΕΕ και το ΔΝΤ την επιμήκυνση του συνόλου του χρέους και από την άλλη οι διαψεύσεις του ΥΠΟΙΚ και των Ευρωπαίων εταίρων και στη μέση... οι αναλυτές, οι οποίοι διχάζονται.

Οι μεν προτείνουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τώρα, ενώ οι δε, δεν "βλέπουν" αναδιάρθρωση στο άμεσο μέλλον.

Το υψηλότερο επιτόκιο της χθεσινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων στο 4,10% από 3,85% προηγουμένως επισκιάστηκε από την άντληση των 1,625 δισ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο στόχευε μόλις στα 1,25 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης των 3μηνων εντόκων.

Την ίδια στιγμή, το βλέμμα της αγοράς στρέφεται στη χθεσινή διϋπουργική των αποκρατικοποιήσεων και στο τί μέρους του λόγου είναι η γαλλική Paris Mutuel Urbain, η οποία ενδιαφέρεται για τον ΟΔΙΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός δείκτης του ΧΑ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,7% στις 1.437 μονάδες και με τον τζίρο να παραμένει ισχνός μόλις στα 85 εκατ. ευρώ.

Posted by Blogger on 10:42 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response