|

«Κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα»


Η Γαλλία, δια της υπουργού Προϋπολογισμού, Βαλερί Πεκρές, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός σεναρίου στάσης πληρωμών στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που η γαλλική τράπεζα BNP Paribas ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει ακόμη ένα μέρος των πιστώσεών της προς τη χώρα, αν ζητηθεί μια νέα προσπάθεια από τους ιδιώτες επενδυτές.

«Σήμερα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η Ελλάδα», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπαίνουμε στο σενάριο χρεοκοπίας της Αθήνας».

Αν η Ελλάδα υλοποιήσει τα αντισταθμίσματα του σχεδίου βοήθειας των 160 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 21 Ιουλίου, «θα σωθεί», υπογράμμισε η Πεκρές.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της τράπεζας BNP Paribas, δήλωσε ότι η εφαρμογή του σχεδίου της 21ης Ιουλίου παραμένει βασική προτεραιότητα.

«Άν χρειαστεί να υπάρξει μια επιπρόσθετη βοήθεια από το σύνολο των ιδιωτών επενδυτών, από την πλευρά της BNP Paribas, θα έλεγα ότι είμαστε έτοιμοι», προσέθεσε.

Posted by Blogger on 8:16 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response