|

Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου – Απομακρύνεται το δημοψήφισμα


Ο Γιώργος Παπανδρέου αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, κι ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνει δημοψήφισμα αν υπάρξει πολιτική συμφωνία μεταξύ των μεγάλων κομμάτων.

Ο κ. Παπανδρέου, με βάση τον νυν σχεδιασμό, προτίθεται να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια να παραστεί στη Βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το διακύβευμα, άσχετα με το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, θα αφορά την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Το δημοψήφισμα, προσέθεσε ο κ. Παπανδρέου, «ήταν η μόνη εναλλακτική λύση εφ΄ όσον δεν υπήρχε ευρύτερη συναίνεση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Το δημοψήφισμα θα έδινε ισχυρή απάντηση σε όσους ήθελαν τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Αντιθέτως, η απόρριψη των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών είτε μέσω της Βουλής είτε με τη μη εφαρμογή της συμφωνίας συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ».

«Είμαστε μέχρι σήμερα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά πάντα επιδιώκαμε ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, που χαιρέτισε τη στάση της ΝΔ και την απόφασή της να στηρίξει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της ΝΔ να στηρίξει την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και όσον αφορά τις άλλες προτάσεις, είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με σοβαρότητα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Posted by Blogger on 4:36 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

Ροή Ειδήσεων