|

Deutsche Bank: «Το ελληνικό κούρεμα άνοιξε ένα επικίνδυνο κουτί της Πανδώρας»


Η παραβίαση της αρχής της ασφάλειας των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, που έγινε στην περίπτωση της Ελλάδας, άνοιξε «ένα πολύ επικίνδυνο κουτί της Πανδώρας», δηλώνει ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.
Η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, που αποδέχθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου την απομείωση κατά 50% της αξίας των ομολόγων τους «πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα», επιμένει ο Γιόζεφ Ακερμαν.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην οικονομική βιωσιμότητα των χωρών και αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει με πολιτικά μέτρα των χωρών...δεν βλέπω άλλη διέξοδο», δήλωσε ο ισχυρότερος τραπεζίτης της Γερμανίας.

Ο 63χρονος Γιόζεφ Ακερμαν συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις για το νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα ως πρόεδρος του ισχυρού τραπεζικού λόμπι IIF. Είναι επίσης σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για οικονομικά θέματα.

Την περασμένη Πέμπτη ο γενικός διευθυντής της BNP Paribas Μποντουέν Προτ είχε δηλώσει ότι το ελληνικό «κούρεμα» είναι το τελευταίο τέτοιο εθελοντικό εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει η τράπεζα.

Posted by Blogger on 1:14 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response