|

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απόπειρα αντίδρασης χωρίς τις τράπεζες

Η πρώτη θετική συνεδρίαση στις πέντε τελευταίες ίσως γίνει πραγματικότητα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αν οι επενδυτές σταματήσουν να πουλάνε τραπεζικές μετοχές, πιέζοντας τις τιμές τους. Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α ξεκίνησε με άνοδο 0,57% στις 1.459 μονάδες, αλλά λόγω νέων πιέσεων στις τράπεζες, το ποσοστό περιορίστηκε στο μισό.

Ισως, η είδηση της ημέρας, που είναι η απόφαση της τράπεζας Citi να μειώσει δραστικά το δίκτυο των καταστημάτων της στην Ελλάδα, να μετράει αρνητικά στις κινήσεις των επενδυτών.

Από την τάση στον κλάδο διαφοροποιείται η μετοχή της Eurobank, που σημειώνει κέρδη 2%.

Επίσης άνοδο 1,1% έχει και το Ταχ. Ταμιευτήριο.

Η μετοχή της Εθνικής συνεχίζει να κινείται δίχως σταθερούς αγοραστές.

Ο τίτλος σημειώνει διακυμάνσεις πάνω και κάτω από το χθεσινό κλείσιμο. Ξεκίνησε με άνοδο ενώ τώρα υποχωρεί 0,45%. Στους υπόλοιπους κλάδους η ΔΕΗ ανακάμπτει 0,78%, η Coca Cola ενισχύεται 1,44%, ο ΟΤΕ 1,05% και τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν θετικά για δεύτερη ημέρα, έστω και με μικρό ποσοστό.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Forthnet συνεχίζει να έχει ακραίες διακυμάνσεις. Μετά την προχθεσινή άνοδο και την χθεσινή βουτιά, σήμερα ανακάμπτει πάλι με διψήφιο ποσοστό (+13%).

Posted by Blogger on 1:26 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response