|

H μετοχή της Εθνικής θα έχει τριπλασιαστεί πριν το τέλος του 2011


Είναι γνωστός στους διαδρόμους της Wall Street ως “Κασσάνδρα”, αφού οι αναλύσεις του όσο εκκεντρικές και αν θεωρούνται στο τέλος δικαιώνονται. Πρόκειται για τον Nicholas Vardy, ιδρυτή του hedge fund Global Guru Capital και σχολιαστή οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων στο CNN και στο Fox News στις ΗΠΑ. Και ποια μετοχή έβαλε “στο μάτι” ο Vardy; Την Εθνική Τράπεζα!
Ο Vardy σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής μετοχής και τη θέση της τράπεζας στην ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε την ΕΤΕ, ως την “Citigroup της Ελλάδας”. Θεωρεί ότι οι υποβαθμίσεις που έχει δεχτεί οι τράπεζα από του τρεις γνωστότερους οίκους αξιολόγησης είναι λάθος, αφού, όπως αναφέρει, με ή χωρίς υποβαθμίσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αφήσει τις μεγάλες και κυρίαρχες για μία χώρα τράπεζες της Ζώνης “αβοήθητες”.
Η σημασία της ΕΤΕ για την Ελλάδα είναι ότι ήταν η Citigroup για τις ΗΠΑ κατά την περίοδο της κορύφωσης της κρίσης. Αυτοί που πίστεψαν στην Citi όταν οι υπόλοιποι πουλούσαν, όπως το hedge fund του David Tepper, τώρα έχουν πενταπλασιάσει τα κεφάλαια τους μέσα σε δύο περίπου χρόνια. Έτσι, και η ΕΤΕ για τον Vardy είναι μία από τις πιο υποτιμημένες μετοχές “σε ολόκληρο τον πλανήτη”, θεωρώντας ότι μέχρι το τέλος του έτους η μετοχή της θα τριπλασιαστεί.
Ο Vardy επισημαίνει επιπλέον ότι έχουμε ήδη δει τα χαμηλά της μετοχής, με την τιμή της τώρα να διαμορφώνεται πάνω από τον ΚΜΟ των 50 ημερών μόλις για δεύτερη φορά από τα τέλη του 2009. Την ίδια ώρα, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έχει ήδη καλύψει το έδαφος που έχασε από την ώρα που η Ιρλανδία ενεργοποίησε το μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, και εν μέσω προσδοκιών για την επικείμενη ανακοίνωση της λύσης για την ευρωπαϊκή κρίση, βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο Νοέμβριο.
Τέλος, ο Vardy θεωρεί ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να αρχίσουν να αναβαθμίζουν τις ελληνικές τράπεζες οι επενδυτικές τράπεζες. Αυτό θα γίνει, αν και η διαδικασία θα είναι αργή, δήλωσε χαρακτηριστικά ο hedge fund manager. Ενδεικτικά αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα η Alpha Bank αναβαθμίστηκε σε “neutral” από “underperform” από την Credit Suisse, ενώ δεν παραλείπει και την παράμετρο ότι πλέον τα “στοιχήματα” των επενδυτών δείχνουν ότι αναμένεται άνοδος.
Ο Vardy καταλήγει αναφέροντας ότι έχει εντάξει τη μετοχή της Εθνικής στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο, συστήνοντας σε όποιον τον ακολουθήσει υπομονή.

Posted by Blogger on 10:01 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response