|

Τράπεζα της χρονιάς αναδείχθηκε η Alpha Bank



«Τράπεζα της Χρονιάς» αναδείχθηκε η Alpha Bank για δεύτερη συνεχή χρονιά από το αναγνωρισμένου κύρους διεθνές οικονομικό περιοδικό “The Banker”, σε τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, η βράβευση, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική διάκριση στον διεθνή τραπεζικό κλάδο, αποτελεί αναγνώριση της σταθερής χρηματοοικονομικής επιδόσεως της Τραπέζης για το 2011, παρά τις αντίξοες λειτουργικές συνθήκες.

Οι εκπρόσωποι του περιοδικού υπογράμμισαν τη συντηρητική πολιτική που ακολουθεί η Τράπεζα, καθώς και την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος περιστολής του κόστους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συγχώνευση της Τραπέζης με τη Eurobank, καθώς θεωρείται ότι το νέο σχήμα διαθέτει τις προϋποθέσεις όχι μόνο για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της παρούσης οικονομικής συγκυρίας, αλλά και για να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη της ευρύτερης περιφέρειας. “Η συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank δημιουργεί την κατάλληλη υποδομή για την αντιμετώπιση της κρίσεως, ανεξαρτήτως των κεφαλαιακών αναγκών που πιθανόν να χρειασθούν οι ελληνικές τράπεζες”, τόνισαν οι κριτές του “The Banker”.

Ο Πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, δήλωσε: “Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει ότι η εργατικότητα και η συνέπειά μας αναγνωρίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε μία τόσο δύσκολη για την Ελληνική Οικονομία συγκυρία. Η συγχώνευσή μας με τη Eurobank είναι ένα καθοριστικό βήμα ώστε να δημιουργήσουμε μία τράπεζα αναφοράς στην Ελλάδα και μία από τις πιο ισχυρές στην Ευρωζώνη. Η ύπαρξη ενός ισχυρού ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας μας”.

Posted by Blogger on 3:45 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response