|

Commerzbank: Σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης 600 εκατ. ευρώ



Σε μία κίνηση για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας προχωρά η Commerzbank, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να επαναγοράσει έως και 600 εκατ. ευρώ προνομιούχων τίτλων.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η γερμανική τράπεζα προτείνει στους επενδυτές επιλεκτικών υβριδικών τίτλων να τους επαναγοράσει με μετρητά.

“Η συναλλαγή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής της Commerzbank με φόντο τη μετάβαση στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Βασιλείας III”, ανέφερε η τράπεζα, ενώ η κίνηση αυτή αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα.

Η προσφορά ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 13 Δεκεμβρίου με διαχειριστές τις Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan. Η συνολική ονομαστική αξία του συνόλου των προνομιούχων καταπιστευμάτων διαμορφώνεται περί τα 2,23 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, μετά από την αρχική ευφορία, η μετοχή της Commerzbank υποχωρεί σε ποσοστό 4% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. “Η κίνηση της Commerzbank αποτελεί αναμφισβήτητα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”, σημειώνουν αναλυτές.

Χθες, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανέφερε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να κρατικοποιήσουν την τράπεζα στην περίπτωση που δεν δεν καταφέρει να προχωρήσει στην άντληση των αναγκαίων κεφαλαίων μέσα στον επόμενο χρόνο και σύμφωνα με αναλυτές, το ενδεχόμενο αυτό δεν απομακρύνεται με την ανακοίνωση της επαναγοράς υβριδικού κεφαλαίου.

Posted by Blogger on 11:45 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response