|

Χορηγική Σύμβαση €30 εκατ. μεταξύ ΕΤΕ και "Ευαγγελισμού"

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, η τελετή υπογραφής της χορηγικής σύμβασης μεταξύ της Τράπεζας και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός».


Η Εθνική Τράπεζα θα καταβάλλει ποσό έως 30 εκατ. ευρώ για την ανέγερση της νέας πτέρυγας χειρουργείων και των συνοδών μονάδων του «Ευαγγελισμού». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Απ. Ταμβακάκης, οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μιχ. Θεοδώρου.

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ επεσήμανε , μεταξύ άλλων, ότι «η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να μένει απαθής σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σύνθετα, οξυμένα και σήμερα ειδικά, πρωτόγνωρα προβλήματα» καλώντας τις επιχειρήσεις «να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης της συνοχής και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου». Ο κ. Ταμβακάκης τόνισε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα σε μια διαδρομή σχεδόν 170 ετών, «έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και θεσμικό ρόλο στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες σε δύσκολες περιόδους».

Από την πλευρά του , ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος , χαρακτήρισε τη χορηγία της Τράπεζας «απόδειξη κοινωνικής ευθύνης» και «κορυφαία κίνηση». Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία η οποία «καθήλωσε» επί τρία χρόνια τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας και αναφέρθηκε στη συμβολή του καθηγητή Χαρ. Ρούσου, προέδρου του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, ο οποίος διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο για την άρση των διαδικαστικών εμποδίων.

«Η Κοινωνική Ευθύνη δεν είναι κενό γράμμα αλλά πράξεις συγκεκριμένες όπως αυτή της Εθνικής Τράπεζας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι η κυβέρνηση, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, θα συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η χορηγία της Εθνικής Τράπεζας. Επεσήμανε προσθέτοντας ότι «το τραπεζικό σύστημα θα μετασχηματιστεί αρκετά τα επόμενα χρόνια» και ότι «η ΕΤΕ θα έχει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις».
Τη συμβολή του υπουργείου Περιβάλλοντος στην ταχεία περαίωση της χορηγικής σύμβασης της Εθνικής Τράπεζας προς το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε, από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης. Είπε ότι παράλληλα με την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, δημιουργείται ένα σύγχρονο κτίριο εναρμονισμένο με την αρχιτεκτονική του Ευαγγελισμού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Μιχ. Θεοδώρου, αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο κτίριο το οποίο θα έχει επιφάνεια 12.700 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει 3 αίθουσες Στεφανιογραφιών και Ηλεκτροφυσιολογίας και 20 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για Καρδιοχειρουργικά, Νευροχειρουργικά και Θωρακοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και νέα σύγχρονη κεντρική αποστείρωση.

Το έργο αυτό, θα αντικαταστήσει τα ηλικίας 37 ετών χειρουργεία του «Ευαγγελισμού», αυξάνοντας τις χειρουργικές αίθουσες από 13 που είναι σήμερα σε 22, γεγονός που θα συμβάλλει στην κατάργηση του χρόνου αναμονής για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Β. Ράπανος και οι νέοι αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι κ. κ. Αλεξ. Τουρκολιάς, Άνθιμος Θωμόπουλος και Λεωνίδας Θεόκλητος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, κ. Χαρ. Ρούσος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Posted by Blogger on 11:22 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response