|

ΟΤΟΕ: Να ανακληθεί η απόφαση της BNP Paribas για διακοπή λειτουργίας στην Ελλάδα

otoe
Έγινε σήμερα η τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για την αιφνιδιαστική απόφαση της BNP Paribas να διακόψει τη λειτουργία της στην Ελλάδα και να προχωρήσει στην απόλυση 100 εργαζομένων, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιαν. Κουτσούκος, το Προεδρείο της ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος της BNP Paribas στην Ελλάδα, καθώς και ο Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μασούρας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο μετά την ενημέρωση – διάβημα της ΟΤΟΕ στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλο.

Ο Υφυπουργός Εργασίας κάλεσε τη πλευρά της Τράπεζας να βρει λύσεις, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και η Τράπεζα να επανεξετάσει την επιλογή της ενώ ο Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε ότι, η Τράπεζα έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στη χώρα μας και επεσήμανε ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να μην αναφέρεται απαξιωτικά για τη χώρα μας με αφορμή την οικονομική κρίση.

Η πλευρά των εργαζομένων διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας BNP Paribas να διακόψει αιφνιδιαστικά τη λειτουργία της στην Ελλάδα και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους.

Επεσήμανε, ιδιαίτερα, ότι η απόφαση αποχώρησης της Γαλλικής Τράπεζας, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και προσβάλλει τους εργαζόμενους, το τραπεζικό σύστημα, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη χώρα και απαίτησε να ανακληθεί η απόφαση διακοπής των εργασιών της που πάρθηκε προσχηματικά.

Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας, τόνισε, ότι:

«Η απόφαση να μετατρέψει το κατάστημα σε γραφείο αντιπροσωπείας, είναι πολιτική της Τράπεζας παγκοσμίως λόγω κανονιστικών αλλαγών που επηρεάζει και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα».

Ο Υφυπουργός Εργασίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει μάχες για την αντιμετώπιση της πιο δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Σε αυτήν τη συγκυρία δεν μπορούμε να ανεχθούμε αιφνιδιαστικές ενέργειες σε βάρος εργαζομένων από επιχειρήσεις, που επένδυσαν και κέρδισαν στη χώρα μας.
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ακόμα ούτε δυσφήμιση της χώρας μας, ούτε των ελληνικών επιχειρήσεων και των τραπεζών, που δίνουν μάχες επιβίωσης.

Η απόφαση της BNP Paribas να διακόψει τις εργασίες της στην Ελλάδα και να απολύσει τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Καλούμε την τράπεζα να αναθεωρήσει αυτήν την απόφασή της και να εξασφαλίσει την εργασία στους εργαζόμενους.

Σ’ αυτή τη κατεύθυνση η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της.
Μετά την σημερινή συνάντηση και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν από τη πλευρά του Υπουργείου Εργασίας, του Εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων θα περιμένουμε εντός ευλόγου χρόνου μια νέα αναθεωρημένη απάντηση από την ηγεσία της Τράπεζας».

Στο τέλος της διαδικασίας συμφωνήθηκε ότι, την μεταπροσεχή Δευτέρα (12-12-11) θα απαντήσει η BNP Paribas στη συνάντηση που θα έχει στο επίπεδο των διαβουλεύσεων με την πλευρά των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης καθώς και των φαινομένων που απειλούν τις θέσεις εργασίας όπου εμφανίζονται στις Τράπεζες.

Posted by Blogger on 11:21 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response