|

Christine Lagarde: "Δεν πρέπει να αξιολογούνται οι χώρες που έχουν λάβει στήριξη"


Οι οίκοι αξιολογήσεις δεν θα πρέπει να αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα των χωρών που έχουν δεχθεί βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστήριξε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομιών Christine Lagarde.

"Οι οίκοι αξιολογήσεις δεν πρέπει να αξιολογούν χώρες που έχουν λάβει την στήριξη της Ε.Ε., του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας", δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό France Culture η Lagarde.

Ειδικότερα, η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι είναι ιδιαιτέρως άτοπο οι οίκοι αξιολογήσης να συνεχίζουν να αξιολογούν χώρες όπως η Ελλάδα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων δέχθηκαν πλήγμα την Πέμπτη μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας από την Moody΄s Investors Service Inc.΄s. Η υποβάθμιση ήρθε μία μέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με την εύρεση μιας συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Επισημαίνεται ότι η Ισπανία δεν έχει λάβει στήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Posted by Blogger on 10:49 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response