|

Κέρδη... με επιφυλάξεις στις ασιατικές αγορές


Ανοδικά, ωστόσο με επιφυλακτικότητα, κινούνται οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Δευτέρας, με τον MSCI Asia Pacific να οδηγείται στο υψηλότερο επίπεδο από τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερα θετικά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ», σχολιάζει στο Bloomberg η Daphne Roth, επικεφαλής ανάλυσης μετοχών της ABN Amro Private Banking. «Η δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις είναι θετικό σημάδι, υποδηλώνοντας την ανάγκη των επιχειρήσεων μα επεκταθούν και να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους».

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ιαπωνίας, που αναμένουν οι δραστηριότητές τους να επιβραδυνθούν στους επόμενους μήνες, μετά από τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου.

Ο τριμηνιαίος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αναμένεται να υποχωρήσει στο -2 από το 6 το Μάρτιο, και θα πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του έτους, σύμφωνα με την έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το report υπογραμμίζει το πλήγμα στο επιχειρηματικό κλίμα, καθώς οι καταστροφές στα εργοστάσια και οι διακοπές ρεύματος περιορίζουν την παραγωγή, τη στιγμή που η Tokyo Electric Power προσπαθεί να περιορίσει τη διαρροή ραδιενέργειας.

Στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων, πρόταση ύψους 6,3 δισ. δολαρίων Καναδά (6,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) ετοιμάζεται να καταθέσει η κινεζική Minmetals Resources για την εξαγορά της εταιρείας ορυχείων χαλκού Equinox Minerals, και να αποκτήσει τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας της Αφρικής στον κλάδο.

Η Minmetals, η οποία έχει δραστηριότητες ορυχείων σε Αυστραλία και Ασία, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 7 δολάρια Καναδά για κάθε μετοχή της Equinox, που αποτελεί premium 23% για την μετοχή, σύμφωνα με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Εξάλλου, το 44% που κατέχει η Vodafone Group στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας SFR, αποφάσισε να εξαγοράσει η Vivendi έναντι 7,95 δισ. ευρώ, αποκτώντας έτσι τον πλήρη έλεγχο της συγκεκριμένης μονάδας.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,5% στις 135,98 μονάδες στο Τόκιο.

Ο ιαπωνικός Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 9.718,89 μονάδες, με άνοδο 0,11%. Ο ευρύτερος Topix κινήθηκε πτωτικά κατά 0,33%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,31%, ενώ τόσο στην ηπειρωτική Κίνα όσο και στην Ταϊβάν η αγορά παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα υποχώρησε 0,29%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,51%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία κινήθηκε στο +0,21%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 ενισχύθηκε 0,46%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη σημειώνει κέρδη 0,42%.


Πηγή:www.capital.gr

Posted by Blogger on 9:55 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response