|

Alpha Bank: Δεν εξεπλάγη με την απόφαση για αμκ η Deutsche Bank


Δεν εξεπλάγη η Deutsche Bank από την ανακοίνωση της Alpha Bank την Παρασκευή, σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, «δεδομένου μάλιστα του εξαιρετικά μη απρόβλεπτου οικονομικού και τραπεζικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα».

Όπως τονίζει, θα ήταν θετικό για την τράπεζα να έχει τέτοια ευελιξία ώστε να κατορθώσει να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο, με τέτοιες συνθήκες.

Προσθέτει ακόμη ότι η Alpha Bank είναι μία από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην ελληνό-κυπριακή αγορά, με core tier 1 στο 9,3%, ενώ είναι ταυτόχρονα μία από τις λιγότερο εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα (4,6 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με την τράπεζα, ο λόγος της αύξησης είναι να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η κεφαλαιακή επάρκεια, εν τω μέσω των τρεχουσών δυσμενών οικονομικών συνθηκών.

Μάλιστα, η τράπεζα εκτιμά ότι εάν το δ.σ. έχει την έγκριση των μετόχων για την αμκ, τότε θα έχει περισσότερη ευελιξία για να ανταποκριθεί στην περίπτωση ραγδαίων αλλαγών των συνθηκών της αγοράς.

Posted by Blogger on 1:39 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response