|

Τα δύσκολα είναι μπροστά για τις τράπεζες


Την εκτίμηση ότι το μνημόνιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στην χρεοκοπία διατυπώνει κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.
Οι δηλώσεις του παρ΄ ότι δίδονται ανώνυμα ωστόσο έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Με βάση τον κορυφαίο τραπεζίτη το «μνημόνιο πάσχει στο εξής βασικό στοιχείο, οι δανειστές της χώρας δεν ενδιαφέρονται για την ανόρθωση της οικονομίας μας αλλά επιζητούν μεθόδους ώστε να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

Η βασική στρατηγική του μνημονίου είναι σύντομα η χώρα να μπορέσει να βρει χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις ώστε να αρχίζουν να αποπληρώνονται τα 110 δις ευρώ του μνημονίου»

«Στο μνημόνιο δεν περιλαμβάνεται ούτε μια αναπτυξιακή προοπτική και το κυριότερο από όλα οδηγούν την Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

Το στρατηγικό λάθος σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αν η χώρα χρεοκοπήσει είναι πολύ πιθανό να παρασύρει τις τράπεζες στο αδιέξοδο και τότε αν συμβεί αυτό θα χρειαστούν πολλά χρόνια μέχρι να επανέλθει η σταθερότητα»

Ανεξαρτήτως από τα επιχειρήματα που προβάλλονται υπέρ ή κατά του μνημονίου όταν η κοινωνία σε ποσοστό 78% με 80% τάσσεται κατά του μνημονίου είναι προφανές ότι δεν μπορεί το 20% να έχει δίκιο και το 80% να έχει λάθος»

Στην ερώτηση αν διαβλέπει εξελίξεις ο τραπεζίτης δήλωσε
«Αν η χώρα συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό σε διάστημα 3-4 μηνών θα έχει χρεοκοπήσει.
Ας σκεφθεί ο καθένας από εμάς το εξής.

Κάθε μήνας που παρέρχεται αισθάνεται πιο ασφαλής ή πιο ανασφαλής; Αν αισθάνεται πιο ασφαλής δεν έχω να πω τίποτε αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι η κοινωνία αισθάνεται μεγαλύτερη ανασφάλεια.

Το μνημόνιο απέτυχε όχι μόνο στην εφαρμογή αλλά και στο γεγονός ότι ήταν εξαρχής ένα κακό μνημόνιο χωρίς ίχνος αναπτυξιακής προοπτικής, ενώ το τραπεζικό σύστημα περιθωριοποιήθηκε»

Τα δύσκολα για τις τράπεζες είναι μπροστά ή πίσω;

Χωρίς καμία αμφιβολία τα δύσκολα τώρα ξεκινάνε για τις τράπεζες.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι και ας προετοιμαστούμε όλοι.

Προσωπικά δεν δέχομαι, αναφέρει ο τραπεζίτης, να πληρώσει την αποτυχία των πολιτικών δεν δέχομαι να πληρώσω γιατί κάποιοι άλλοι αποδείχθηκαν από λίγοι έως ανίκανοι»

Posted by Blogger on 10:23 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response