|

Ταμβακάκης: Καμία ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας διαβεβαίωσε τον κ. Παπούλια ότι "καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει για το τραπεζικό σύστημα, το οποίο, παρόλη την πρωτοφανή κρίση είναι σε καλή κατάσταση, τόσο από πλευράς κεφαλαιακής κατάστασης, όσο και ρευστότητας".

"Ίσως είμαστε, από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, καλύτερα από ποτέ, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο αυτό στην παρούσα φάση", τόνισε ο κ. Ταμβακάκης. Επίσης, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα τα καταφέρει και ότι υπάρχει διέξοδος "αρκεί πολίτες, επιχειρήσεις, πολιτικοί, όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει, που ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, σε κλίμα συνεννόησης, αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που ξέρουμε ότι είναι και οι φυσικοί μας σύμμαχοι, ήταν και θα είναι".

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ταμβακάκης επανέλαβε την έκκληση για κλίμα συνεννόησης από τις επιχειρήσεις, τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία.

Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες και σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε γύρω από την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών με έμφαση στο θέμα της ρευστότητας και της κεφαλαιακής επάρκειας του κλάδου.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της υποβολής των σχεδίων απεξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα της ΕΚΤ, αλλά και ενόψει των νέων πανευρωπαϊκών stress test.

Posted by Blogger on 3:40 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response