|

Fitch: Δεν είναι ανησυχητική η έκθεση των μεγάλων γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα


Παρά το γεγονός ότι οι έξι μεγαλύτερες τράπεζες της Γαλλίας διαθέτουν έκθεση σε κινδύνους που σχετίζονται με την Ελλάδα, ο οίκος Fitch δεν «βλέπει» ότι αυτή θα επηρεάσει άμεσα την αξιολόγηση των τραπεζών, σύμφωνα με report που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, η έκθεση των γαλλικών τραπεζών σε πορτογαλικούς και ιρλανδικούς κινδύνους είναι περιορισμένη, σύμφωνα με τη Fitch.

«Ο κίνδυνος για τη φήμη τους και οι έμμεσες επιπτώσεις στο χρηματοδοτικό κόστος των τραπεζών στις αγορές χονδρικής διατηρούνται για τις γαλλικές τράπεζες με τη μεγαλύτερη έκθεση στους ελληνικούς κινδύνους», εκτιμά ο Eric Dupont, διευθυντής του τμήματος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Fitch. «Η Fitch παρακολουθεί στενά την έκθεση των γαλλικών τραπεζών στην Ελλάδα, αν και αυτό δεν συνεπάγεται καμία αλλαγή στην αξιολόγησή τους».

Η Credit Agricole είναι η τράπεζα με τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα, τόσο σε απόλυτους όρους (ευρώ) όσο και σε αναλογία κεφαλαίων, σύμφωνα με την ανάλυση της Fitch. H CA, μαζί με την Societe Generale, έχουν μεγαλύτερη έκθεση σε σχέση με τις υπόλοιπες γαλλικές τράπεζας λόγω των θυγατρικών τους στην Ελλάδα. Την εξάδα συμπληρώνουν οι BNP Paribas, La Banque Postale, Credit Mutuel και Groupe BPCE.

Posted by Blogger on 10:36 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response