|

Morgan Stanley: Πιο αδύναμα του αναμενόμενου τα μεγέθη Q1 της Emporiki


«Πιο αδύναμα του αναμενόμενου» χαρακτηρίζει η Morgan Stanley τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η Emporiki Bank. Όπως αναφέρει σε σχετικό της σχόλιο με ημερομηνία 9 Μαΐου οι απομειώσεις αλλά και τα καθαρά έσοδα από τόκους επιδεινώθηκαν στο α΄ τρίμηνο του έτους. Επιπλέον, συμπληρώνει ότι η Emporiki εμφάνισε περαιτέρω εκροή καταθέσεων, ενώ προσθέτει πως αυξήθηκε η εξάρτησή της από τη χρηματοδότηση από την Credit Agricole κατά 1 δισ. ευρώ. Στα θετικά, σημειώνει πως τα κόστη παρέμειναν υπό έλεγχο.

Ειδικότερα, σημειώνει πως η Emporiki ανακοίνωσε ζημιές 160 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2011, έναντι 129 εκατ. ευρώ που ανέμενε η Morgan Stanley. Όπως εξηγεί ο οίκος οι ζημιές οφείλονται στις υψηλότερες απομειώσεις, στα χαμηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους και στην αντιστάθμιση των κινήσεων διακράτησης του κόστους. Ο οίκος επισημαίνει ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Emporiki αποδίδει καρπούς στο μέτωπο του κόστους, στον αντίποδα όμως σημειώνει πως συμπιέστηκε η ανάπτυξη του όγκου, ενώ καταγράφηκαν και περαιτέρω εκροές καταθέσεων, με την εικόνα του μίγματος των καταθέσεων να επιδεινώνεται όσον αφορά τις προθεσμιακές, επηρεάζοντας αρνητικά τα έσοδα.

Posted by Blogger on 6:35 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response