|

Γερμανία: Έως τις 3/7 θα γνωρίζουμε το μέγεθος της συμμετοχής των ιδιωτών


Οι συνομιλίες με τον ιδιωτικό τομέα για τη συμμετοχή του στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα συνεχίζονται, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ημερομηνίες, τοποθεσίες ή περισσότερες πληροφορίες για τις συναντήσεις.

"Έως τις 3 Ιουλίου θα έχουμε ένα μέγεθος" όσον αφορά τον όγκο της πιθανής συμμετοχής των ιδιωτών, δήλωσε ο Martin Kotthaus, εκπρόσωπους του υπουργείου Οικονομικών στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

"Είμαστε βέβαιοι ότι ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει τις ευθύνες του", πρόσθεσε ο Kotthaus. Δεδομένης της κατάστασης των ελληνικών οικονομικών αλλά και στο πλαίσιο της σταθερότητας του ευρώ, είναι προς το συμφέρον του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχει στις προσπάθειες για την Ελλάδα, πρόσθεσε.

Η Γερμανία δεν επιδιώκει συμμετοχή αποκλειστικά των γερμανικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, δήλωσε ο Kotthaus, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από τράπεζες σε άλλες χώρες για το θέμα.

Η έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου στο νέο πακέτο προσαρμογής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή επιπλέον βοήθειας και η εθνική ενότητα στην Ελλάδα για τα νέα μέτρα είναι υψίστης σημασίας, πρόσθεσε ο Kotthaus.

"Το νέο πρόγραμμα θα επεκτείνεται για περίοδο και μετά τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα", δήλωσε ο Kotthaus.

Αναφέρθηκε παράλληλα στο παράδειγμα της Πορτογαλίας σημειώνοντας ότι η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία πριν τις πρόσφατες εκλογές συμφώνησε στο πακέτο των μέτρων λιτότητας που συνόδευε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας και πλέον το εφαρμόζει μετά την εκλογική της νίκη.

Posted by Blogger on 10:37 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response