|

Aναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ

Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με ομάδα βουλευτών του Κινήματος να ετοιμάζεται να στείλει ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό για το θέμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αίτημα των βουλευτών είναι να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα έκφρασης κάθε βουλευτή επί των επιμέρους σημείων. Οι περίπου 20 -μέχρι στιγμής- βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν επίσης εγγυήσεις από τον κ. Παπανδρέου ότι το μεσοπρόθεσμο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και

Πρόκειται για «μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Θέλουμε διευκρινίσεις. Δεν πρέπει να γίνει απολογισμός για ό,τι έγινε μέχρι τώρα; Ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που ακούει. Μην πάτε συνεχώς στο αν θα ψηφίσουμε ή όχι το μεσοπρόθεσμο», δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαιώνοντας σε δηλώσεις του στον Real FM τη σύνταξη της επιστολής. Από την πλευρά της, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παραδέχθηκε ότι επικρατεί αναβρασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι τελικά το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει.

«Θέλουμε διευκρινίσεις...»

«Η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού θεσμικού νόμου που θα ορίσει και θα προσδιορίσει πολλά πράγματα για το μέλλον της κοινωνίας, είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και ως εκ τούτου απαιτείται μια πίεση δημιουργικής, ας τη χαρακτηρίσω, αναταραχής - μία διαδικασία μέσα από το φιλτράρισμα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είτε αφορά το ΚΤΕ Οικονομίας είτε την κοινοβουλευτική ομάδα», παρατήρησε ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας πως αίτημα των βουλευτών που υπογράφουν την επιστολή, είναι να λειτουργήσουν όλα τα όργανα του κόμματος (σ.σ. μετά τις συνεχείς αναβολές των συνεδρίασεων του Πολιτικού Συμβουλίου, των ΚΤΕ και της ΚΟ, που ήταν προγραμματισμένες για την αρχή της εβδομάδας).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και με δεδομένο το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Λουξεμβούργο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την τελική έγκριση του Μεσοπρόθεσμου θα γίνει τη Δευτέρα και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Αμέσως μετά το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί στη Βουλή.

«... Κάθε βουλευτής έχει τις δικές του αγωνίες και τις δικές του παραστάσεις. Δεν είμαστε ένας λόχος. Θέλουμε διευκρινίσεις. Δεν πρέπει να γίνει ένας απολογισμός τι έγινε μέχρι τώρα; Γιατί στην είσπραξη των φόρων και των εσόδων έχουμε υστέρηση και τι είναι αυτό που θα μας πείσει ότι μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά;

Εγώ για τα θέματα που έχουν δημοσιοποιηθεί έχω ήδη εκφράσει τις απόψεις μου και τις ανησυχίες μου και τις αντιρρήσεις μου. Πρέπει να με πείσει κάποιος πώς η πώληση ενός ποσοστού του ΟΤΕ [OTEr.AT] σε μια κρίση εθνική με μια άλλη χώρα θα διασφαλίσει ότι θα έχουμε την αναγκαία πληροφόρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «δηλητηριώδεις» «τις ελπίδες - αυταπάτες ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα μπορεί να τα ανακόψουν οι αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ή η δημιουργία διάφορων κυβερνήσεων οι οποίες θα διαπραγματευτούν καλύτερα στην ΕΕ, όπως προτείνουν δυνάμεις του "ευρωμονόδρομου"». «Αυτά», τονίζει ο Περισσός, «είναι μεταμορφώσεις του πολιτικού συστήματος για να προστατευτούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων που ευθύνονται για τα δεινά του λαού».

Posted by Blogger on 2:24 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response