|

Deutsche Bank: Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει


Σε μήλον της έριδος εξελίχθηκε το ζήτημα της συμμετοχής των ιδιωτών στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους χτες στη διάρκεια του έκτακτου Eurogroup, με τους αναλυτές πλέον να θεωρούν σχεδόν σίγουρη την καθυστέρηση της έγκρισης του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β, προσπαθούν να λύσουν τώρα το πρόβλημα», παρατηρεί ο Gilles Moec, της Deutsche Bank, «καρφώνοντας» την ΕΚΤ και τη Γαλλία, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο προωθούν το δικό τους συμφέρον προσπαθώντας να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τη Γερμανία, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί το νέο σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η Γερμανία και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε θέτει ως προϋπόθεση για την περαιτέρω ενίσχυση της Ελλάδας τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ενώ o υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λυκ Φράιντεν υποστήριζε πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή "οποιαδήποτε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα" ώστε να μην θεωρηθεί από τις διεθνείς αγορές πως η Ελλάδα αδυνατεί να αποπληρώσει το χρέος της.

Στο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Λουξεμβούργο θα επιχειρηθεί να βρεθεί μια λύση ώστε να αποσυνδεθεί, εφόσον καμφθούν οι επιφυλάξεις από το ΔΝΤ, η απόφαση για την καταβολή της 5ης δόσης των δανείων από τη συνολική απόφαση για το νέο πακέτο στήριξης που θα μπορούσε να ληφθεί στο Ecofin της 12ης Ιουλίου.

Posted by Blogger on 11:09 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response