|

Συνεχίζεται σήμερα το Eurogroup


Συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το Eurogroup, η κρισιμότητα του οποίου φαίνεται από το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά, εδώ και περίπου δύο χρόνια, που αυτό διήρκησε δύο ημέρες. Αναφορικά με την 5η δόση (12δις ευρώ) και όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ, αυτή αναμένεται να δοθεί στις αρχές Ιουλίου και υπό τον όρο της έγκρισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την ελληνική Βουλή.


Μάλιστα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πληροφορίες ότι επρόκειτο να δοθεί η μισή βοήθεια (με αφορμή τις δηλώσεις του Βέλγου υπουργού οικονομικών) διαψεύστηκαν από κόλπους της Ε.Ε.. Μάλιστα η ισπανίδα υπουργός οικονομικών, με δηλώσεις της σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων διάψευσε ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, εξέφρασε ο χθες αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα, αισιόδοξος εμφανίστηκε προσερχόμενος στο Eurogroup, o υπουργός οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, δηλώνοντας “μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους χάρη στις προσπάθειες του λαού και χάρη στη συνεργασία και τη στήριξη των εταίρων μας”. Σημειώνεται ότι ο υπουργός οικονομικών είχε χθες κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους Γιούνκερ, Ρεν και Τόμσεν. Μάλιστα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πέραν της 5ης δόσης, κατά τη συνεδρίαση θα εξεταστεί διεξοδικά ο τρόπος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες κατά την άφιξη του στο Eurogroup, ότι η για την καταβολή της πέμπτης δόσης θα ληφθεί στην Αθήνα, φωτογραφίζοντας τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Διαβάστε επίσης
“Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας” (Βενιζέλος) - Πρώτο Κρίσιμο Test για Ε. Βενιζέλο στο σημερινό Eurogroup (upd)….
Βενιζέλος: "Από την Άμυνα, στον πραγματικό πόλεμο"

Posted by Blogger on 3:46 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response