|

Proton bank: Απώλειες θα φέρει η υποβάθμιση


Συνέχιση της καθοδικής τροχιάς αναμένουν στο ΧΑ οι αναλυτές της Proton bank με την υποβάθμιση της S&P να επιφέρει νέο πλήγμα στο ήδη επιβαρυμένο επενδυτικό κλίμα.

Σύμφωνα με το ημερήσιο σχόλιο της Proton bank, η εγχώρια αγορά δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει στο βηματισμό τις άλλες ευρωπαϊκές και τη Wall, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη χθες.

Ενώ εμείς στην Ελλάδα βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων των άτυπων συμβουλίων Eurogroup και Εcofin, οι επενδυτές στο εξωτερικό έχουν τα βλέμματα τους στραμμένα στην ανακοινωση των τελευταίων στοιχείων για την πορεία των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ καθώς και των λιανικών πωλήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το ΧΑ έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,81%, με τη μετοχή της CCH να πρωτοστατεί στην κάθοδο (-3,24%) αλλά και τον τραπεζικό κλάδο να συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές απώλειες (-2,04%). Ο τζίρος ήταν στα γνωστά χαμηλά επίπεδα, στα 73 εκατ. ευρώ.

Posted by Blogger on 10:28 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response