|

ΧΑ: Συνεχίζεται η διόρθωση στις τράπεζες

Πιο ήπια σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις εμφανίζεται μέχρι στιγμής η συναλλακτική δραστηριότητα στο ταμπλό του Χ.Α., όπου ο Γενικός Δείκτης με εναλλαγές προσήμου κινείται εκατέρωθεν των 1.270 μονάδων.

Μετά τη χθεσινή διόρθωση, νέες πιέσεις έως τις 924,88 μονάδες (-2,45%) δέχεται ο δείκτης των τραπεζών, με το σύνολο σχεδόν των τίτλων του σε αρνητικό έδαφος και τις ATE και Attica Bank να διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Στον FTSE20 ξεχωρίζει η άνοδος των ΕΛΠΕ και ΔΕΗ σε ποσοστό περί του 1,5%, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς, ΕΤΕ, MIG και ΟΠΑΠ.

«Εντός προγράμματος» χαρακτηρίζει τη χθεσινή διόρθωση η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, σημειώνοντας ότι «σε μεγάλο βαθμό αφορούσε πωλήσεις κερδισμένων τραπεζικών θέσεων από το πρόσφατο διήμερο ράλι ανόδου πού είχε προηγηθεί».

«Παρά την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη, το εύρος της αγοράς παρέμεινε σε θετικό έδαφος (κερδισμένοι τίτλοι ημέρας 87 έναντι 50) το οποίο αποτελεί μια καλή ένδειξη εισροών στο υπόλοιπο κομμάτι της αγοράς» προσθέτει η χρηματιστηριακή, σχολιάζοντας ωστόσο ότι «οι έντονες αναταράξεις από την άνοδο των 1.166 μονάδων πιθανόν να μην έχουν αποσβεστεί πλήρως, διατηρώντας και σήμερα την εικόνα μεταβλητότητας σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυξημένη προσφορά σε μια ενδεχόμενη άνοδο προς τα επίπεδα των 1.285 μονάδων, περιοχή η οποία συνιστά και την κυριότερη αντίσταση της ημέρας».

«Η αγορά το πιο πιθανόν να συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα, εν αναμονή των λεπτομερειών του σχεδίου διάσωσης» σχολιάζει από την πλευρά της η Marfin Analysis. Εκτός αυτού» προσθέτει, «και όσο καιρό το θέμα του ορίου του Αμερικανικού χρέους παραμένει ανοιχτό, φόβοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

Στο ταμπλό ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.263,45 μονάδες με μικρές απώλειες 0,44%, κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 13 περίπου μονάδων ή 1,04%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 6,6 εκατ. τεμαχίων αξίας 17,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 32 μετοχές διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο, 25 ενισχύονται και 20 παραμένουν αμετάβλητες.



Posted by Blogger on 1:35 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response