|

Νέα συνάντηση τραπεζιτών για Ελλάδα στο Παρίσι


Συνάντηση στο Παρίσι πραγματοποιούν σήμερα οι διεθνείς τράπεζες προκειμένου να συζητήσουν την γαλλική πρόταση για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται άτομα προσκείμενα στην υπόθεση.

Τη συνάντηση θα επιβλέπει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι οι τράπεζες στηρίζουν τις προτάσεις παροχής βοήθειας στην Ελλάδα και ότι εξετάζουν έναν μικρό αριθμό επιλογών. Δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με το Ινστιτούτο για σχολιασμό, αναφέρει το Reuters.

Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, αναφέρουν ότι η συνάντηση των τραπεζιτών επί των όρων συμμετοχής των ιδιωτών στη διάσωση της Ελλάδας, έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους FT, άτομα προσκείμενα στο θέμα ανέφεραν ότι στη συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστεί μία νέα πρόταση με ελκυστικότερους όρους για τη συμμετοχή των ιδιωτών σε σχέση με το αρχικό γαλλικό σχέδιο, που προέβλεπε την αντικατάσταση του 50% των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι τράπεζες με λήξη τα επόμενα τρία χρόνια με νέα ομόλογα 30ετους διάρκειας.

Posted by Blogger on 9:02 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response