|

Τα πρώτα… σύννεφα στην σχέση Εθνικής - Eurobank


Μπορεί το προξενιό να μην έχει χαλάσει εντελώς, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Eurobank στα τελευταία stress tests, υπάρχει πιθανότητα να βάλουν «φρένο» στο deal με την Εθνική Τράπεζα.

Η Eurobank δεν κατάφερε να περάσει με άριστα τα τελευταία τεστ κοπώσεως, καθώς ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας άγγιξε το 4,9 την ώρα που το όριο ήταν το 5. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα χρειάζεται άμεσα άλλα 58 δισ. ευρώ.

Βέβαια, από την πλευρά της η Eurobank έχει ήδη δρομολογήσει ένα σχέδιο άντλησης ρευστότητας και μάλιστα η τράπεζα ανακοίνωσε και το πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό: πουλώντας την Polbank και την Eurobank Tekfen.

Η τράπεζα εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της για να πουλήσει τις δύο θυγατρικές της στην Πολωνία και την Τουρκία, αντίστοιχα, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη ρευστότητας.

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, δεν αναμένεται να γίνει κάποια κίνηση πριν διευθετηθούν τα όποια ζητήματα. Ακόμα και για επικοινωνιακούς λόγους, κάποια κίνηση αυτή τη στιγμή από την πλευρά της ΕΤΕ θα ήταν επισφαλής.

Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε αν τελικά το «ζευγάρι» καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια

Posted by Blogger on 10:30 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response