|

Πάρτι με πάνω από 15% στο Χρηματιστήριο


Στις 15.04 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται στις 1014,92 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 15,32%. Ο τζίρος διαμορφώνεται σε 62,35 εκατ. ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,44950 δολάρια, ενώ το spread του ελληνικού δεκαετούς κρατικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 1.612,4 μονάδες βάσης.

Διεθνή Χρηματιστήρια

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 παρουσιάζει άνοδο 1,50%

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,75%

Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI 225 έκλεισε στις 8.851,35 μονάδες με άνοδο 0,61%


Σαφώς ανοδικές τάσεις έχουν διαμορφωθεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ενισχύονται και τα futures στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street έπειτα από τις επισημάνσεις του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει σταδιακά και ότι δια παν ενδεχόμενο ο ίδιος διαθέτει όλα τα εργαλεία για να τονώσει την ανάπτυξη.

Ο χρυσός, το ελβετικό φράγκο και το δολάριο υποχωρούν, όπως άλλωστε και οι αγορές ομολόγων, καθώς οι επενδυτές βγαίνουν από τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια». Επίσης οι τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών ανακάμπτουν.

«Οι αγορές έχουν υποχωρήσει αρκετά εξ αιτίας της υπόθεσης ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια νέα ύφεση και ως εκ τούτου η ομιλία του Μπερνάνκι στο Τζάκσον Χόουλ ήταν ανακουφιστική», δήλωσε στο Bloomberg ο Αρνουτ Βαν Ράιν της Robeco Hong Kongk Ltd.

Την περασμένη Παρασκευή από το βήμα της ετήσιας συνδιάσκεψης της Fed ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, αν και δεν ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας το ακροατήριό του ότι δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο και ότι τέλος πάντων αν διαπιστώσει ότι χρειάζεται τόνωση της ρευστότητας θα το πράξει πάραυτα.

Η άνοδος των γενικών δεικτών έπειτα από μισή ώρα συναλλαγών στις ευρωπαϊκές αγορές ξεπερνούσε το 1,20%, ενώ ένα δυναμικό άνοιγμα προοιωνίζεται και στη Wall Street, όπου ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 13% τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι επενδυτές τοποθετούν πλέον λιγότερα κεφάλαια σε μετοχές από όσα τοποθετούσαν

Posted by Blogger on 3:16 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response