|

Κίνα: Αύξησε τη συμμετοχή της σε τέσσερις τράπεζες η κυβέρνηση


Στην αύξηση της συμμετοχής στις μεγαλύτερες κινεζικές τράπεζες, προχώρησε το κρατικό wealth fund της χώρας, σε μια ένδειξη της στήριξης που παράσχει η κυβέρνηση στην αγορά.

Από χθες ήδη και όταν είχε κλείσει η αγορά, το Central Huijin Investment ξεκίνησε να αυξάνει τα ήδη υπάρχοντα ποσοστά συμμετοχής του στα κορυφαία κρατικά πιστωτικά ιδρύματα, ανακοίνωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές, πρόκειται για το πρώτο σημάδι ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους ενίσχυσης μιας αγοράς που δυσκολεύεται εδώ και δύο χρόνια.

Προσθέτουν ωστόσο πως αν και η κίνηση αυτή του Huijin ενισχύει το κλιμα, πολλά περισσότερα χρειάζεται να γίνουν ώστε να αλλάξει κατεύθυνση μια αγορά που έχει υποχωρήσει 30% από την αρχή του 2010, υπό το βάρος των προσπαθειών της κυβέρνησης να συγκρατήσει τον πληθωρισμό αλλά και της αβεβαιότητας στις αγορές παγκοσμίως.

Τονίζεται δε πως η σημερινή αντίδραση στο χρηματιστήριο είναι πολύ πιο υποτονική σε σχέση με το τι έγινε την προηγούμενη φορά που η κυβέρνηση προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση.

Την ημέρα που το Huijin αρχικά ανακοίνωσε παρόμοιες αγορές μετοχών το Σεπτέμβριο του 2009, το χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 9,5%, για να υποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. «Είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά οτιδήποτε θεμελιώδες. Εάν το 2008 μας έμαθε τίποτα, είναι ότι μπορεί να δούμε τις μετοχές να υποχωρούν σε λίγες ημέρες μετά από την αρχική άνοδο», σχολιάζει αναλυτής της Xiangcai Securities.

Posted by Blogger on 10:48 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response