|

Πρόωρες εκλογές στη Σλοβενία


Τη διάλυση της Βουλής αποφάσισε ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ, υπογράφοντας σήμερα σχετικό διάταγμα και προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 4 Δεκεμβρίου.


Ο Σλοβένος πρόεδρος αποφάσισε τη διάλυση της Βουλής, όταν η κυβέρνηση του πρωθυπουργούΜπορούτ Παχόρ απέτυχε να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 20 Σεπτεμβρίου και δεν κατατέθηκαν υποψηφιότητες για εντολοδόχο πρωθυπουργό.


Ο Ντανίλο Τουρκ περίμενε να περάσουν 30 ημέρες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, προτού υπογράψει το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.


Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Σλοβενία και ο Σλοβένος πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα τα ξημερώματα της Παρασκευής με στόχο να επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής των υποψηφίων στους καταλόγους το συντομότερο δυνατό.


Οι γενικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου θα είναι οι έκτες από την ανεξαρτησία της χώρας το 1991 και η προεκλογική εκστρατεία αρχίζει επίσημα από τις 4 Νοεμβρίου.


Τα πολιτικά κόμματα έχουν περιθώριο έως τη Δευτέρα να ανοίξουν ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς για την προεκλογική εκστρατεία.

Posted by Blogger on 3:05 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response