|

Διακανονισμός πολλών δισ. δολ. μεταξύ ελβετικών τραπεζών-ΗΠΑ


Οι ελβετικές τράπεζες ετοιμάζονται να πληρώσουν πολλά δισ. δολαρίων στο πλαίσιο διακανονισμού με τις ΗΠΑ για υπόθεση offshore φοροδιαφυγής και να αποκαλύψουν τα ονόματα χιλιάδων Αμερικανών που τηρούν μυστικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στην υπόθεση.

Με τον εξωδικαστικό διακανονισμό λήγουν οι διαπραγματεύσεις αμερικανικών και ελβετικών αρχών κατόπιν έρευνας που διέταξε η αμερικανική δικαιοσύνη σε 11 τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Credit Suisse, ύποπτες για την απόκρυψη καταθέσεων Αμερικανών πολιτών από την αμερικανική IRS.

Φαίνεται πως η Ελβετία, ο φορολογικός παράδεισος του offshore πλούτου, επιθυμεί να δώσει τέλος στις αμερικανικές έρευνες τηρώντας παράλληλα την επί δεκαετιών παράδοση του τραπεζικού απορρήτου, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι ΗΠΑ αναζητούν πολίτες που έχουν φοροδιαφύγει αλλά και τη δέσμευση των ελβετικών τραπεζών πως θα σταματήσουν να "υποθάλπουν" τους πολίτες αυτούς.

Posted by Blogger on 12:40 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response