|

Φ. Ρέσλερ: "Πολύ σημαντική η προσπάθεια της Ελλάδας"



«Η παρουσία μας εδώ είναι μήνυμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας και πιστεύουμε ότι η κοινή συνάντηση των δύο οικονομιών, της Ελλάδας και της Γερμανίας, θα έχει επιτυχία», δήλωσε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Καβούρι.

«Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι μας για την επέκταση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα», σημείωσε. «Η μείωση της γραφειοκρατίας με παράλληλη ενίσχυση των διοικητικών διαδικασιών, η ασφάλεια των επενδύσεων και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των διάφορων επιχειρηματικών projects».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα συμβάλουμε όπου μπορούμε για την υλοποίηση των νόμων και των αποφάσεων παρέχοντας τεχνογνωσία, ενώ αναφορικά με τη χρηματοδότηση θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να ανοίξουμε διάδρομο στις επιχειρήσεις».

Ο κ. Ρέσλερ υπογράμμισε την παρουσία της KfW στην Ελλάδα, η οποία όπως τόνισε βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη της Γερμανίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συμπλήρωσε ότι διεξάγονται συνομιλίες με την Κομισιόν με σκοπό να δημιουργηθεί μία τέτοια τράπεζα και στην Ελλάδα. «Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή συνδιάσκεψη θα ξεπεράσει τα δύο κράτη και θα ‘κοιτάξει’ ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε σε αλλαγές, για να αλλάξουμε την Ελλάδα» τόνισε από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση διασφαλίζει φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, αν και παραδέχτηκε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές της προς τη Γερμανία, ενώ η ελληνική οικονομία δεν αποτελεί αχαρτογράφητο περιβάλλον για τις γερμανικές επιχειρήσεις, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσέθεσε δε ότι η τεχνογνωσία των γερμανικών επιχειρήσεων θα είναι πολύ σημαντική, καθώς και το γεγονός ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις επενδύουν στην πραγματική οικονομία.

Ο Έλληνας υπουργός επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο τζίρος των γερμανικών εταιρειών στη χώρα μας ανέρχεται σε 20 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 12% του ελληνικού ΑΕΠ.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σοβαρές μεσοπρόθεσμες επενδύσεις και γνωρίζω ότι αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό των γερμανικών επιχειρήσεων. Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και ευέλικτα σχήματα, πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε» σημείωσε.

"Πολύ σημαντική η προσπάθεια της Ελλάδας"

«Η παρουσία μας εδώ είναι μέρος της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την έναρξη των εργασιών του ελληνογερμανικού φόρουμ.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι «πολύ σημαντική η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του Μ. Χρυσοχοΐδη για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Μ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την παρουσία του Φ. Ρέσλερ στην Ελλάδα και σημείωσε ότι καταδεικνύει «την αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης».

Ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε επίσης τον κ. Ρέσλερ ως «πολιτικό με ισχυρά αντανακλαστικά».


Του Κωνσταντίνου Μαριόλη

Posted by Blogger on 11:21 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response