|

Frederic Oudea: Οι τράπεζες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα




Το ποσό που απαιτείται για την επανακεφαλαιοποίηση της Societe Generale θα είναι διαχειρίσιμο με έσοδα από τα κέρδη της τράπεζας, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο διευθύνων σύμβουλός της, Frederic Oudea.

«Το ποσό θα είναι απολύτως διαχειρίσιμο, εξαιτίας των κερδών μας. Θα συνεχίσουμε να εμφανίζουμε κέρδη και θα κρατήσουμε αυτά τα κέρδη στην τράπεζα», δήλωσε ο Oudea σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1. Πρόσθεσε ακόμη ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί κρατικά κεφάλαια για αυτό το λόγο.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι γαλλικές τράπεζες θα χρειαστεί να επανακεφαλαιοποιηθούν με το ποσό των 10 δισ. ευρώ συνολικά, για να μπορέσουν να απορροφήσουν τις απώλειες που συνδέονται με την απομείωση της συμμετοχής τους σε ελληνικό κρατικό χρέος.

Ο Oudea δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι το ποσό που θα χρειαστεί η Societe Generale, δεν θα αποτελέσει ζήτημα για την τράπεζά του ή για τις γαλλικές τράπεζες εν γένει.

Η Societe Generale δεν θα έχει πρόβλημα να απορροφήσει τις ζημιές από το ελληνικό χρέος, δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι έτοιμες να συνεισφέρουν στη διάσωση της Ελλάδας. Η έκθεση των γαλλικών τραπεζών σε ελληνικό κρατικό χρέος είναι χαμηλότερη από τα κέρδη που ανακοίνωσαν όλες οι γαλλικές τράπεζες στο α΄ εξάμηνο του έτους, δήλωσε ο Oudea.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ιταλία είναι μια φερέγγυα χώρα και ότι το χρέος της είναι διαχειρίσιμο.

© Dow Jones Newswires

Posted by Blogger on 10:29 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response