|

Ανησυχίες στη Microsoft για το μέλλον των Windows

Αύξηση κερδών της τάξης του 11% ανακοίνωσε η Microsoft για το πρώτο τρίμηνο του 2011, ωστόσο, στην εταιρεία ανησυχούν, καθώς τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν μόνο κατά 1%.

Το ποσοστό αυτό αντικατοπτρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Microsoft στην Κίνα και την Άπω Ανατολή, που θεωρούνται ως οι πλέον αναπτυσσόμενες αγορές του χώρου των PC, λόγω της πειρατείας.

Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις του Office, με την έκδοση του 2010 να «βλέπει» αύξηση των εσόδων της τάξης του 7,7% στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπρένταν Μπάρνικλ, αναλυτής της Pacific Crest Securities, αναφερόμενος στην μικρή πτώση της μετοχής της εταιρείας, είπε ότι και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί προβλήματα λόγω των Windows, αλλά δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχίες εντός της εταιρείας και το τμήμα Online Services, στο οποίο εντάσσεται και η μηχανή αναζήτησης Bing, αν και σημείωσε αύξηση των εσόδων 18,6% στα 625 εκατομμύρια. Γενικότερα, το τμήμα Online Services έχει να σημειώσει κέρδος από τα Χριστούγεννα του 2005.

Στην περίπτωση του τμήματος Entertainment&Devices, το οποίο περιλαμβάνει το Xbox και τα προϊόντα που έχουν να κάνουν με το Windows Phone, σημειώθηκε αύξηση εσόδων 9,4%, αν και τα κέρδη μειώθηκαν κατά 8,8%.

Η πτώση των κερδών των Windows οφείλεται σε γενικότερες αλλαγές στο «τοπίο» της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς οι αγορές της Δύσης επιβραδύνονται, ενώ αναπτύσσονται αυτές της Κίνας και της Άπω Ανατολής. Το κέρδος ανά PC βρίσκεται άνω των 37 δολαρίων, έχοντας σημειώσει μείωση σε σχέση με το παρελθόν. Ο στόχος της εταιρείας πλέον είναι να «πείσει» το δυτικό καταναλωτικό κοινό να δαπανήσει περισσότερα λεφτά στα PC του. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το Windows 8 «Metro», το οποίο παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο και θα κυκλοφορήσει μέσα σε ένα χρόνο, τόσο για desktop μηχανήματα όσο και για tablets.

Posted by Blogger on 3:56 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response