|

Έτοιμη να βοηθήσει την Ευρώπη η Ρωσία με 10 δισ. ευρώ μέσω ΔΝΤ


Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει την ευρωζώνη να επιλύσει την κρίση χρέους, παρέχοντας μέχρι 10 δισ. ευρώ μέσω του ΔΝΤ.

Ο βοηθός, Arkady Dvorkovich, επαναδιατύπωσε την προθυμία της Ρωσίας να βοηθήσει μέσω του ΔΝΤ, χωρίς ωστόσο να δώσει απευθείας συνεισφορά στο ειδικό ευρωπαϊκό ταμείο σταθερότητας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Dvorkovich δήλωσε πως οι συνεισφορές σε ένα τέτοιο ταμείο είναι πιθανές, ίσως δίνοντας βοήθεια στις ευρωπαϊκές χώρες μέσω του ΔΝΤ.

Ακόμη, ο Dvorkovich επαναδιατύπωσε την άποψη πως είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος» για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν στην Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης στη σύνοδο συμφώνησαν για τις βασικές αρχές μόχλευσης του EFSF σε ένα όχημα 1,3 τρισ. ευρώ, βασισμένο στην έκδοση ομολόγων και στη διεξαγωγή επενδύσεων από ένα ειδικό επενδυτικό όχημα.

Ήδη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσεγγίζουν τις Κίνα και Ιαπωνία για επενδύσεις, αλλά πλησιάζουν και τη Ρωσία και άλλες αναδυόμενες χώρες με «βαθιές τσέπες».

Posted by Blogger on 10:01 π.μ.. Filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response