|

Σε ευρωπαϊκό "κλοιό" πιέσεων το Χ.Α. - "Βουτιά" 8% στις τράπεζες


Με απώλειες λεως 4% για τον Γενικό Δείκτη και έως 8% για τις τράπεζες αντιδρά το Χρηματιστήριο της Αθήνας στην κλιμάκωση της ανησυχίας για τη συνεχιζόμενη διεύρυνση των spreads σε Ιταλία και Ισπανία.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο των τίτλων του FTSE20 (πλην της Μarfin Popular Bank), ενώ στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη θετικό πρόσημο διατηρούν μόνο οι μετοχές των ΥΓΕΙΑ (+3,45%), Eurobank Properties (+0,99%), J&P Άβαξ (+0,58%) και Intralot (+0,11%).

Στον τραπεζικό δείκτη, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο τίτλος του Τ.Τ. με απώλειες 11,01% στα 0,574 ευρώ, ενώ πάνω από 7% υποχωρούν οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και ΕΤΕ.

Διορθωτικές τάσεις αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η Beta Securities, όπως σχολιάζει στο πρωινό της report, «ως αποτέλεσμα των αδύναμων συναλλακτικών όγκων και της στάσης αναμονής που τηρεί η αγορά ενόψει του PSI, αλλά και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη αναφορικά με την διαχείριση του κόστους δανεισμού”.

«Εφόσον οι όγκοι συναλλαγών παραμείνουν και σήμερα αναιμικοί, το εύρος της διόρθωσης ενδεχομένως να αναχαιτιστεί σχετικά γρήγορα, περιορίζοντας την τελική εικόνα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, διατηρώντας την μετριοπαθή συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη κατά τις τελευταίες εβδομάδες» σχολιάζει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι τάση σε επιμέρους μετοχές ενδεχομένως να δοθεί από τις εγκριτικές συνελεύσεις του σχεδίου συγχώνευσης των Alpha Βank-Eurobank, αλλά και από την ανακοίνωση της αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI και τα αποτελέσματα της ελληνικής δημοπρασίας εντόκων ομολόγων 13 εβδομάδων.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 740,10 μονάδες με απώλειες 2,98%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 3,52% στις 736 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, ο οποίος υποχωρούσε νωρίτερα έως και 6,37%, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 5,42% στις 320,22 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 9,7 εκατ. τεμαχίων αξίας 10,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 58 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 30 ενισχύονται και 10 διατηρούνται αμετάβλητες.

Posted by Blogger on 1:41 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response