|

Barclays: Οι τράπεζες πρέπει να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη

Ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις κορυφαίες βρετανικές τράπεζες, της Barclays, Μπομπ Ντάιαμοντ, τόνισε σήμερα στο Λονδίνο ότι οι τράπεζες πρέπει να αποδεχθούν την ευθύνη που έχουν για τα λάθη του παρελθόντος και να δείξουν πώς μπορεί να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη και στην κοινωνία.

«Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού, να κάνουμε μια διεύρυνση των στόχων, να αναλάβουμε ευθύνες, την ώρα που η κοινωνία στρέφει εκ νέου τα πυρά της εναντίον μας», ανέφερε ο Ντάιαμοντ.

Ο κορυφαίος τραπεζίτης, που παρενέβη σε εκδήλωση του BBC με τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου, σχολίασε ότι «πρέπει να έχουμε μια καλύτερη αντίληψη πώς οι επιχειρηματίες μπορεί να συνεργάζονται μαζί μας, παράγοντας την οικονομική ανάπτυξη.Ειλικρινά, ως σήμερα, εξηγήσαμε πολύ πενιχρά τη δική μας κοινωνική συνεισφορά. Πρέπει επίσης οπωσδήποτε να αναλάβουμε ευθύνη για ό,τι πράξαμε εσφαλμένα» υπογράμμισε.

Ο Ντάιαμοντ είναι από τους υψηλότερα αμειβόμενους τραπεζίτες της Βρετανίας. Τον Ιανουάριο, φέτος, δέχθηκε πολλές επικρίσεις επειδή δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι «δημόσιες απολογίες, οι τύψεις για τα σφάλματα των τραπεζιτών στο παρελθόν».

Ανάμεσα στις βρετανικές τράπεζες που ενισχύθηκαν με δισεκατομμύρια στερλίνες για να ξεπεράσουν τη διεθνή κρίση είναι οι Royal Bank of Scotland και οι Lloyds. Η Barclays δεν ενισχύθηκε άμεσα με κρατικά κεφάλαια, όμως ενισχύθηκε με έμμεσο τρόπο.

Posted by Blogger on 1:04 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response