|

Παπανδρέου: «Μιλάμε για κυβέρνηση συνεργασίας»



«Το τελευταίο που με νοιάζει είναι η καρέκλα»
«Μιλάμε για κυβέρνηση συνεργασίας»
«Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης»
«Οι ξένοι ηγέτες και εταίροι μας να έχουν πίστη στον ελληνικό λαό»
«Μιλάμε για κυβέρνηση συνεργασίας»




Επιθετικά με αντινεοδημοκρατικό προσανατολισμό άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου. «Έδωσα μάχη άνευ προηγουμένου για να σωθεί η χώρα. Με μια αντιπολίτευση ανεύθυνη και φυγόπονη. Μήπως εγώ διπλασίασα το χρέος; Μαζεύω επί 24 μήνες όλα τα σπασμένα»
και συνέχισε λέγοντας: «όταν απέχουν όλα τα κόμματα από τις ευθύνες τους, όταν κατηγορούν και λιδορούν δίνουν το ειδικό δικαίωμα σε σημαντικό μέρος του λαού να απέχει ή να απορρίπτει ακόμα και τα πιό αυτονόητα, να πληρώνουν τους φόρους. Χρησιμοποιούν τον πραγματικό πόνο για να σταματήσουν τις πιο αυτονόητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αυτό προκαλεί ανομία. Επιτέλους πρέπει να βάλουμε κανόνες για να βοηθούμε τον πολίτη και όχι τον ισχυρό»
«Θέλω να διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά τους πολίτες ότι με τη συμφωνία αυτή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις και με τα ασφαλιστικά ταμεία. Η συμφωνία αυτή μας δίνει μία ακόμη ευκαιρία, ίσως την τελευταία.»
«Πρέπει να περάσουμε από την Ελλάδα των ελλειμμάτων στην Ελλάδα των πλεονασμάτων, της αξιοπρέπειας, της ευνομίας, της πράσινης ανάπτυξης»
«Μέχρι σήμερα εμείς, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σηκώσαμε το σταυρό αυτό, σηκώσαμε ένα σταυρό που δεν μας ανήκε»
«Πρέπει και το G20 να πει επιτέλους, ναι υπάρχουν οι αγορές αλλά υπάρχουν και οι λαοί»
«Κάποιοι επέλεξαν να φωνάξουν πως επλήγη η ασφαλής πορεία της χώρας από τις προσωπικές μου επιλογές δεν τους είδα να φωνάζουν όμως όταν έμπαιναν τα θεμέλια της κρίσης. Κάποιοι κάνουν μηδενιστική πολιτική και κριτική για τα πάντα. Μίλησαν όμως νωρίτερα; Ως υπουργοί παλαιότερα τι έκαναν; Πόσοι φίλοι τους διορίστηκαν εκείνη την περίοδο. Κάποιοι παραιτούνται. Δεν θυμάμαι να παραιτήθηκαν όταν μύριζε η διαφθορά, όταν κάνανε κουμάντο κάποιοι υπουργοί»
«Εμείς θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά. Θέλουμε αυτή η αντιπαράθεση για το παρελθόν να λάβει τέλος και να αλλάξουμε σελίδα. Πάντα στη πολιτική μου πορεία έκανα ένα βήμα μπροστά, παίρνοντας ρίσκα ακούγοντας σχόλια, ότι είμαι επικίνδυνος, ότι είμαι ανθέλληνας και πάντα άκουγα τα σχολιανά μου»
«Η συμμετοχή μας στην ΕΕ δεν συνεπάγεται μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις»
«Είπα ότι είμαι αντιεξουσιαστής στην εξουσία και αν δεν είμαι στην εξουσία, θα παραμείνω αντιεξουσιαστής»
«Aν πηγαίναμε άμεσα σε εκλογές η 6η δόση των 8 δισ, όλη η δέσμη αποφάσεων της 26/10 και το νέο πρόγραμμα 130 δισ. θα ήταν στον αέρα»
«Ο κ. Σαμαράς ζητάει τώρα εκλογές και δέχεται μια μεταβατική κυβέρνηση 6 εβδομάδων. Ξέρει ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ ότι αν δεν γίνουν όλα αυτά δεν θα πληρωθούν οι τόκοι των 5 δισ;»
«Θέλουμε να υπάρχει μιά κυβέρνηση ισχυρή χωρίς εκλογές, αλλά εκλογές να γίνουν μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί»
«Η λύση είναι να στηρίξουμε διακομματικά αυτή την χώρα»
«Τα βήματα που έχουμε είναι ξεκάθαρα:
1.Επιβεβαιώνουμε στους εταίρους πως η Ελλάδα θα κάνει αμέσως όλα όσα απαιτούνται για τη συμφωνία
2. Σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας
3. Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι εντολή για την συγκρότηση κυβέρνησης,4. διασφαλίζουμε το ταχ. δυνατό την εκταμίευση 6ης δόσης
5. αμέσως διαπραγματεύσεις με τρόικα για το νέο πακέτο για να υπερψηφιστεί στη Βουλή τουλάχιστον 180 βουλευτές
6. Διαμόρφωση πλαισίου PSI»
«Πόσο αυτονόητα ήταν όλα αυτά όλα τα περασμένα χρόνια για τη χώρα μας και γιατί δεν γινόντουσαν; Τόλμησε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κάναμε για την πατρίδα. Τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με καλή προαίρεση»
«Τώρα είναι η ώρα να συνεργαστούμε. Επιδίωξα τη συναίνεση πάντα στη ζωή μου»
«Το τελευταίο που με νοιάζει είναι η καρέκλα. Δεν με νοιάζει αν εγώ δεν ξαναεκλεγώ. Ποτέ μου δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα. Αν είμαι εδώ είναι επειδή θέλω να προσφέρω»
«Δεν θα διστάσω στιγμή να κάνω αυτό που πρέπει. Ποτέ δεν είδα την πολιτική σαν επάγγελμα. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω πως πρέπει να συμβάλω για το κοινό καλό. Ελπίζω να συμβολίσουν αυτές οι πράξεις μου μία διαφορετική εικόνα και κουλτούρα στη χώρα αλλά και στη κουλτούρα της χώρας. Να δείξω πως και ο πολιτικός πονάει τον τόπο.»
«Θέλω να κατανοήσετε την ειλικρίνεια των προθέσεών μου. Παιχνίδια δεν παίζω, το κόστος το πολιτικό το ανέλαβα της ευθύνες μου τις αναλαμβάνω»
«Το κόστος το πολιτικό, το ανέλαβα, το αναλαμβάνω, η παράδοση της οικογένειάς μου δεν θα μου επέτρεπε τίποτα διαφορετικό»
«Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται νηφαλιότητα. Πρέπει αύριο να συνεχίσει να κυβερνιέται η χωρα χωρίς τριγμούς. Ζητώ λοιπόν την ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να διασφαλιστεί η ευημερία της χώρας. Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αύριο θα τον επισκεφτώ, θα αρχίσω να καλώ τους αρχηγούς τον κομμάτων για να προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας»
«Αυτή η κυβέρνηση, με όποιες δυσκολίες έχει πετύχει κάτι σημαντικό, τη διαφάνεια»
«Η αυριανή κυβέρνηση θα έχει να διαχειριστεί το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας που είχε ποτέ η Ελλάδα, θα έχει να διαχειριστεί τις αποκρατικοποιήσεις…»
«Εμείς σήμερα μιλάμε για μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θέλω πραγματικά σ’ ένα πνεύμα αλλαγής σελίδας να μπορέσουμε αυτά να τα πούμε ιστορικά αλλά να λειτουργήσουμε για το σήμερα και το αύριο και όχι για το χθες. Να μην δίνουμε μάχες του χθες αλλά του σήμερα και του αύριο»
«Προς εταίρους και ξένους ηγέτες: Να έχουν πίστη στον ελληνικό λαό, είναι λαός φτιαγμένος για τα δύσκολα. Ακούσαμε πολλά, αλλά αυτός ο λαός είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα και όταν έρθει η ώρα θα κάνει αυτό που πρέπει. Κάνει τιτάνια προσπάθεια αλλά σταθήκαμε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε τώρα ακόμα πιο ενωμένοι για να δώσουμε στη χώρα μας μία βιώσιμη και αξιοπρεπή ζωή. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει άμεσα τις αναγκαίες συζητήσεις για μία κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης. Η χώρα μας είναι πάνω από όλα!»

Posted by Blogger on 12:17 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response