|

Αύξηση κερδών για Credit Suisse, χαμηλότερα των προσδοκιών



Η Credit Suisse Group ανακοίνωσε ότι θα περικόψει επιπλέον 3% από το εργατικό δυναμικό της και θα συρρικνώσει τις δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας, καθώς τα έσοδα της συγκεκριμένης μονάδας κατέρρευσαν στο γ΄ τρίμηνο, ωθώντας την ελβετική τράπεζα να επισπεύσει τις προσπάθειες για τη μείωση του κόστους και την υιοθέτηση αυστηρότερων τραπεζικών κανόνων.

Οι νέες περικοπές προσωπικού είναι επιπλέον των περαιτέρω 2.000 που ανακοίνωσε τον Ιούλιο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 3.500. Ακόμη, η τράπεζα αύξησε το στόχο της για την εξοικονόμηση κόστους στα 2 δισ. ελβετικά φράγκα, τονίζοντας ότι η πλήρη ισχύς θα έλθει από το 2014.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά από την ανακοίνωση καθαρών κερδών στο γ΄ τρίμηνο, αυξημένων στα 683 εκατ. φράγκα (758 εκατ. δολάρια) για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου, από τα 609 εκατ. φράγκα πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 1,08 δισ. ελβετικά φράγκα, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Posted by Blogger on 9:59 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response