|

Αποχώρησε από τη Eurobank o Άρης Ξενόφος

Αποχώρησε από τη Eurobank o Άρης  Ξενόφος
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στους τραπεζικούς κόλπους της αποχώρησης του Άρη Ξενόφος.

Μετά από 22 χρόνια στον χώρο των επενδύσεων και των αμοιβαίων κεφαλαίων ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank ΑΕΔΑΚ αποχωρεί από τον χώρο για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Ξενόφος σε δηλώσεις του ανέφερε πως παραιτήθηκε από τη Eurobank ΑΕΔΑΚ γιατί διεφώνησε σε θέματα στρατηγικής αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος της παραίτησης του κ. Ξενόφου έχει να κάνει με την άσκηση του management στη νέα εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση της Eurobank ΑΕΔΑΚ και του Asset Management της Eurobank.

Στο νέο σχήμα που θα έχει υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 3 δισ. ευρώ, η τράπεζα αποφάσισε η διοίκηση να ασκείται από δύο διευθύνοντες συμβούλους: τον κ. Κ. Μοριανό από την Asset και τον κ. Ξενόφο από την ΑΕΔΑΚ. Ο κ. Ξενόφως αρνήθηκε και έτσι η παραίτηση ήταν μονόδρομος.

Η πορεία του

Ο κ. Ξενόφος, 48 ετών σήμερα και μετά από μία πετυχημένη πορεία στον χρηματοπιστωτικό χώρο (10 χρόνια στην Alpha ΑΕΔΑΚ και 12 χρόνια στην EFG ΑΕΔΑΚ) θα ξεκινήσει νέα επαγγελματική καριέρα ιδρύοντας δική του εταιρεία που όμως δεν θα έχει καμία σχέση με τις επενδύσεις και τις αγορές αλλά θα αποτελεί κάτι «εντελώς καινούργιο για την Ελλάδα», όπως τόνισε σε δηλώσεις του.

Ο κ. Ξενόφος αποχώρησε και από τη θέση του προέδρου της Ενωσης Θεσμικών στην οποία βρίσκεται από το 2008 και σύμφωνα με τις τελευταίες αρχαιρεσίες θα κατείχε μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 αν δεν μεσολαβούσε η παραίτηση.

Posted by Blogger on 11:39 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response