|

Morgan Stanley: Υποβαθμίζει σε «underweight» τις ευρωπαϊκές μετοχές

morgan_stanleyΣε "underweight" υποβαθμίζει τις ευρωπαϊκές μετοχές η Morgan Stanley, σε έκθεση της με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου, αναφέροντας ως κύριους λόγους τις λανθασμένες πολιτικές της Ε.Ε, την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την εξασθένιση των περιθωρίων κέρδους.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley επικαλείται τέσσερεις λόγους για την υποβάθμιση των ευρωπαϊκών μετοχών σε "underweight".

Πρώτον, οι ενέργειες της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας είναι κατώτερες των περιστάσεων. Τα μέτρα που έχουν επιβάλλει ως τώρα οι ευρωπαϊκές αρχές δεν επαρκούν για την σταθεροποίηση των αγορών. Η Morgan Stanley υπογραμμίζει ότι καταλυτικός παράγοντας για μια θετική τροπή στην πορεία των μετοχών, θα είναι ένα σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την ΕΚΤ.

Δεύτερον, η ανάπτυξη στην ευρωζώνη οδηγείται σε επιβράδυνση, δεδομένων των μέτρων λιτότητας και της απομόχλευσης των τραπεζών.

Τρίτον, τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών "μαζεύονται", ασκώντας ισχυρή πίεση στην κερδοφορίας τους.

Τέταρτον, η Morgan Stanley αναφέρει ότι διάφοροι δείκτες της αγοράς (market timing indicators) δεν βρίσκονται σε περιοχή "buy".

Posted by Blogger on 9:35 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response