|

Roubini: Η Goldman Sachs μπορεί να είναι η επόμενη MF Global


Την τύχη της MF Global μπορεί να έχουν και άλλοι κολοσσοί της παγκόσμιας αγοράς, όπως η Goldman Sachs, η Jefferies & Co και η Barclays, όπως εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

“Αυτό που έπαθε η MF Global θα μπορούσε να συμβεί και στην Jefferies, την Barclays, την Goldman Sachs και τη Morgan Stanley”, ανέφερε χθες ο Roubini στον λογαριασμό του στο twitter.

Η MF Global κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα την περασμένη εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης και αφού έγινε γνωστό ότι η εταιρεία είχε έκθεση 6 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Παρά το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις της εταιρείας δεν έχασαν σημαντικό μέρος της αξίας τους, η είδηση προκάλεσε κρίση εμπιστοσύνης προς την MF Global με τις μετοχές της να υποχωρούν σε ποσοστό 66% σε τέσσερις ημέρες, μέχρι την αίτηση για υπαγωγή στο chapter 11.

“Οι broker dealers έχουν ακόμη μεγάλη μόχλευση ενώ παράλληλα υπάρχει αναντιστοιχία στις ωριμάνσεις των ομολόγων. Συνεπώς οι μεγάλες απώλειες μειώνουν το κεφάλαιο και οδηγούν σε σημαντικές εκροές”, σημείωσε ο Roubini.

Στον αντίποδα, οι JPMorgan Chase, Bank of America και Citigroup “διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο μόνο και μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι οι καταθέσεις της λιανικής τραπεζικής είναι ασφαλισμένες”.

Posted by Blogger on 1:44 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response