|

TT: Με ζημιές 39,75 εκατ.€ έκλεισε το α΄ εξάμηνο

Με ζημιές έκλεισε το α΄ εξάμηνο του 2010 για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση οι προ φόρων ζημιές διαμορφώθηκαν στα 39,75 εκατ. ευρώ, έναντι προ φόρων κερδών 122,94 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω της αρνητικής επίδρασης των αποτιμήσεων του χαρτοφυλακίου των επενδύσεων, επί των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων. Οι μετά φόρων ζημιές διαμορφώθηκαν στα 55,11 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 94,28 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2009.    

Σχολιάζοντας τα μεγέθη ο πρόεδρος του Τ.Τ. κ. Κλέων Παπαδόπουλος: δήλωσε: «Από τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του 2010 προκύπτει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που πρόσφατα βρέθηκε στην πρώτη θέση των stress tests στο σύνολο των ελληνικών τραπεζών, διαθέτει σταθερά την υψηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια, ισχυρή καταθετική βάση, χαμηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων και πλεονάζουσα ρευστότητα. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκε θεαματική αύξηση οργανικής κερδοφορίας, ενώ παράλληλα συγκρατήθηκαν τα λειτουργικά έξοδα της Τράπεζας.
Στην κοσμογονία που συντελείται τους τελευταίους μήνες στην ελληνική οικονομία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εφαρμόζει κοινωνική και οικονομική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα τη διασφάλιση των καταθετών, την τόνωση των νοικοκυριών, ενώ σχεδιάζει άμεσα τη χρηματοδότηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας με νέα προϊόντα.
Η δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία αποτελεί ταυτόχρονα ευκαιρία για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ήδη διαφαίνεται ότι η αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας αλλά και η βαρύτητα που δίνεται στην ανάπτυξη θα οδηγήσει σύντομα τη χώρα σε ανάκαμψη, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα τραπεζικά ιδρύματα των οποίων η κερδοφορία έχει επηρεασθεί. Είμαστε μια πλούσια χώρα, με δυνατότητες, άξιο ανθρώπινο δυναμικό και είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ισχυρό αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας γιατί επικεντρώνεται στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας και στη διοχέτευση χρήματος στον παραγωγικό ιστό».

Posted by Blogger on 11:09 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response