|

Σε ναρκοπέδιο το ΧΑ και οι τράπεζες


Σε κρίσιμα σημεία διαπραγματεύεται το ελληνικό χρηματιστήριο απόρροια της επενδυτικής εγκατάλειψης λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές της οικονομίας και ευρύτερα της αγοράς.
Το ΧΑ πέριξ των 1415 με 1420 μονάδων βρίσκεται πολύ κοντά στο ναρκοπέδιο των 1400 μονάδων. Από τα χαρακτηριστικά της αγοράς η απουσία ξένων, στην κυριοελεξία έχουν εξαφανιστεί.
Η σημερινή και αυριανή μέρα δεν βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.


Οι ξένοι απέχουν και οι έλληνες προβαίνουν σε πολύ συντηρητικές κινήσεις.
Προφανώς οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι κρίσιμες, κρισιμότατες καθώς με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους του 2011 θα αποκαλυφθούν προθέσεις ενώ θα διαπιστωθεί αν σπάσει το χρηματιστήριο τις 1380 μονάδες. Οι 1380 μονάδες θα κρίνουν πολλά για το ΧΑ για το πως θα κινηθεί σε μεσοπρόθεσμη βάση.
Στην χρηματιστηριακή αγορά κυρίαρχη είναι η νευρικότητα, οι ισχνοί όγκοι ενώ από τις τράπεζες μόνο σε Πειραιώς και Marfin καταγράφεται κινητικότητα, σημειώνει κέρδη απόρροια του γεγονότος ότι ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι διαδικασίες των αυξήσεων κεφαλαίου που σχεδιάζουν.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Πειραιώς και η Marfin έχουν πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο όγκο έως τώρα.
Το συμπέρασμα από την σημερινή μέρα είναι ότι η απαξίωση συνεχίζεται αλλά ουσιαστικά αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι η εικόνα της αγοράς ενδοσυνεδριακά αλλά το πώς θα κινηθεί το χρηματιστήριο καθώς η τάση παραμένει καθοδική.
Έχει τονιστεί ότι για αναιρεθεί η καθοδική τάση προσωρινά θα πρέπει να διασπαστούν αποφασιστικά οι 1550 μονάδες δηλαδή το ΧΑ να σημειώσει άνοδο 9% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Επίσης έχει αναφερθεί ότι το διάστημα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου είναι κρισιμότατο για το αν διασπαστεί ή όχι το κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης των 1380 μονάδων.

Posted by Blogger on 2:11 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response