|

Προσπάθεια αντίδρασης σε ΧΑ και τράπεζες


Προσπάθεια αντίδρασης καταγράφεται στο ΧΑ, πέριξ των 1590 μονάδων, καθώς ξένοι επενδυτές επανακάπτουν στον εικοσάρη και στις τράπεζες. Νωρίτερα με αφορμή ή αιτία την κρίση στην Αίγυπτο είχαν σημειωθεί ρευστοποιήσεις από ξένους αλλά ήταν ελεγχόμενες. Ωστόσο οι ρευστοποιήσεις που σημειώθηκαν ήταν περιορισμένες και προφανώς αυτό είναι ενθαρρυντικό στοιχείο για τους long. Οι ξένοι που έχουν υλοποιήσει κινήσεις στις τράπεζες είναι η Bank of America με 120 χιλ ευρώ, η Deutsche Bank 60 χιλ και η HSBC 60 χιλ.
Στην Eurobank 50 χιλ η Deutsche bank και 50 χιλ Credit Suisse. Στην Πειραιώς κίνηση έχει πραγματοποιήσει η Deutsche Bank και στην Alpha bank 80 χιλ η Deutsche Bank.
Από τα αξιοσημείωτα στην αγορά είναι

1)το γεγονός ότι παρά τις δραματικές εξελίξεις στην χώρα του Νείλου δεν έχουν εμφανισθεί σημάδια πανικού στις αγορές και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους επενδυτές είναι η διάχυση της κρίσης και σε άλλα μουσουλμανικά κράτη...
2)Το ΧΑ επέστρεψε εκ νέου στην ζώνη των 1590 μονάδων στο τεχνικό σημείο το οποίο έχει αποδειχθεί αρκετά κρίσιμο.
3)Η μάχη των short με τους long συνεχίζεται και αυτό αποδεικνύει ότι ο αέναος κύκλος της επικράτησης …της τάσης ανοδικής ή καθοδικής είναι ορθάνοικτος.
Σήμερα το ΧΑ κινείται πέριξ των 1590 μονάδων στο κρίσιμο τεχνικό σημείο.
Η σημερινή μέρα δεν εκπλήσσει, ήταν αναμενόμενο ότι θα υπάρξει διόρθωση ωστόσο οι ρευστοποιήσεις δεν κράτησαν πολύ. Προφανώς οι επόμενες μέρες είναι ακόμη πιο κρίσιμες όσο η αγορά βρίσκεται πάνω σε ευαίσθητα και καθοριστικά για την βραχυχρόνια τάση τεχνικά σημεία αντίστασης.
Στις τράπεζες οι ρευστοποιήσεις είναι ελεγχόμενες ενώ η Εθνική επιχειρεί αντίδραση προς τα 7 ευρώ.
Η Εθνική στα 6,98 ευρώ με οριακή άνοδο παραμένει κοντά στα τεχνικά σημεία και πλησίον των 7 ευρώ που έχει μάλλον ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
Η Κύπρου η οποία είχε καταγράψει κέρδη το προηγούμενο διάστημα υποχωρεί 1,5% στα 3,10 ευρώ περίπου.
Η Alpha και η Eurobank πέριξ των 4,16 με 4,18 ευρώ με απώλειες 0,5% και τις κεφαλαιοποιήσεις στα 2,2 δις ευρώ.
Στα 1,06 ευρώ η Marfin με οριακή πτώση ενώ το δικαίωμα στα 0,02 ευρώ με πτώση 50%. Υπάρχει εντολή αγοράς 21 εκατ δικαιωμάτων προφανώς στήριξη στο δικαίωμα….
Η Πειραιώς η οποία σήμερα ολοκληρώνει επιτυχώς την αμκ εμφανίζει κέρδη 1% στα 1,66 ευρώ.
Στον εικοσάρη καταγράφεται μια ελεγχόμενη διόρθωση με την ΔΕΗ να επιχειρεί ανοδικά πέριξ των 12 ευρώ και με οριακά κέρδη.

Posted by Blogger on 1:36 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response