|

Στόχος οι 1650 μονάδες – Σημαντικά κέρδη στις τράπεζες


Το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει καταστεί θετικότερο. Απόρροια κυρίως των σχεδίων της ΕΕ να στηρίξει μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την Ελλάδα.
Οι αγορές αναμένουν από την σύνοδο κορυφής στις 4 Φεβρουαρίου να αποσαφηνισθούν προθέσεις καθώς οι τελικές αποφάσεις μάλλον θα ληφθούν στις 25 Μαρτίου στην πλέον κρίσιμη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται η δυναμική του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι ανοδική.
Η ορμή της αγοράς το momentum είναι ανοδικό ωστόσο όλα μοιάζουν ειδυλλιακά το χρηματιστήριο ενισχύεται, τα ομόλογα βελτιώνονται και οι short διατηρούν τις θέσεις τους.
Ή θα υπάρξει ανατροπή σκηνικού στην ελληνική αγορά και οι short θα εγγράψουν μεγάλες ζημίες ή τελικά το παιχνίδι στην αγορά είναι πιο περίπλοκο από ότι εμφανίζεται.
Στην ελληνική αγορά σήμερα το ΧΑ πέριξ των 1630 μονάδων με κέρδη 2,2% με τις τράπεζες να αποτελούν τους θετικούς πρωταγωνιστές.
Η Εθνική πάνω από τα 7,30 ευρώ και πλέον έχει μπει σε ανοδική πορεία αν και πλησιάζει το πιο κρίσιμο τεχνικό σημείο τα 7,5 ευρώ.
Στα 4,45 ευρώ η Alpha bank με άνοδο κοντά στο 4% ενώ η Eurobank επίσης στα 4,48 ευρώ με άνοδο πάνω από 4%. Η κεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών στα 2,4 δις ευρώ.
Άλμα στην μετοχή της Proton bank στα 0,80 ευρώ με κέρδη έως 14% μετά τις διοικητικές και μετοχικές μεταβολές.
Με κέρδη πάνω από 3% και η Attica bank στο 1 ευρώ. Η μετοχή της Πειραιώς στο +6% στα 1,76 ευρώ μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Στον εικοσάρη ο ΟΤΕ υποχωρεί λόγω της έκτακτης επιβάρυνσης ενώ ο Τιτάνας υποχωρεί οριακά λόγω Αιγύπτου.

Posted by Blogger on 11:50 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response