|

Στην Eurobank παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε Alpha – ETE


Στην Eurobank παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο μέτωπο της Εθνικής με την Alpha bank.
Είναι προφανές ότι ειδικά με την Alpha bank η Eurobank έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πριν μικρό χρονικό διάστημα ο πρόεδρος της τράπεζας Τ. Χριστοδούλου και ο Γ Κωστόπουλος o επικεφαλής της Alpha bank συνομιλούσαν για την προοπτική ενός deal.
Μετά το διαφαινόμενο ναυάγιο μεταξύ Εθνικής και Alpha κυκλοφόρησαν πλήθος σεναρίων ότι η Alpha θα επαναπροσεγγίσει την Eurobank ή ότι η Εθνική θα στραφεί στην Eurobank.
Τα σενάρια αυτά προφανώς και διαψεύδονται και κατ΄ ουσία χρήζουν προσοχής για ένα λόγο.
Όταν γίνεται μια απόπειρα συγχώνευσης και αυτή δεν προχωράει όπως στην περίπτωση της Εθνικής με την Alpha δεν μπορεί στιγμιαία να αναζητείται άλλη εναλλακτική λύση.
Θα πρέπει να καταλαγιάσει η σκόνη και εκ νέου οι τράπεζες να διερευνήσουν ή να επιχειρήσουν τα νέα τους βήματα.
Η Eurobank παρακολουθεί τις εξελίξεις, συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν επίκεινται deals άμεσα και εστιάζεται στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει αύριο 24 Φεβρουαρίου.
Στα 75 εκατ ευρώ εκτιμώνται τα κέρδη χρήσης 2010 της Eurobank σε σχέση με τα 305 εκατ ευρώ του 2009 καταγράφοντας πτώση 75%.
Από τα αξιοσημείωτα της χρήσης 2010 είναι ότι ο όμιλος της Eurobank καταφέρνει να εμφανίζει αξιοπρεπείς επιδόσεις παρά την αύξηση των προβλέψεων στα 1,26 δις ευρώ περίπου.
Από την Νέα Ευρώπη συνεχίζει να εμφανίζει βελτίωση επιδόσεων και αποδόσεων στα 25 εκατ ευρώ περίπου.
Τα δάνεια παραμένουν στα 57,5 δις και οι καταθέσεις στα 43,5 δις ευρώ περίπου.
Η Eurobank με διάφορες κινήσεις που έχει υλοποιήσει ισχυροποιείται σημαντικά τόσο σε επίπεδο κεφαλαιακής διάρθρωσης αλλά δομής της ρευστότητας της.

Posted by Blogger on 8:51 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response