|

Χ.Α.: "Αλμα" 6% στις τράπεζες


Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό του Χ.Α. την Παρασκευή, καθώς στις δηλώσεις Μέρκελ η ελληνική αγορά βρίσκει αφορμή για να διαφοροποιηθεί από τις πτωτικές τάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες, η ελληνική αγορά υποδέχεται θετικά τις δηλώσεις της γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποία εμφανίζεται θετική στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του EFSF, υπό προϋποθέσεις.

Αναλυτές σημειώνουν ότι για την ελληνική αγορά οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η σημερινή Σύνοδος Κορυφής, όπως και η επόμενη της 25ης Μαρτίου, είναι τα μοναδικά «μέτωπα» στα οποία το Χ.Α. μπορεί να βρει καταλύτες, μετά τις πρόσφατες σημαντικές απώλειες και στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τότε που η ΕΤΕ διατύπωσε την πρόταση φιλικής συγχώνευσης προς την Alpha Bank.

Το σημερινό κλίμα επηρεάζεται θετικά και από την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, ότι δεν θα προχωρήσει στην δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου, «καθώς επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα», αλλά και από δηλώσεις όπως του επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη φερεγγυότητα της Ελλάδας και «την ικανότητα της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.590,49 μονάδες, ενισχυμένος 2,95%.

Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί στο Χ.Α. περίπου 21,97 εκατ. τεμάχια αξίας 68 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 100 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 47 υποχωρούν και 92 διατηρούνται αμετάβλητες.

Σε ποσοστό 6,03% ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών στις 1.357,54 μονάδες, με το σύνολο των τίτλων του σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές των Proton Bank, Alpha Bank kai Attica Bank ενισχύονται άνω του 5%, ενώ με κέρδη 4,91% και 4,62% ακολουθούν οι τίτλοι των Τ.Τ. και ΕΤΕ στα 3,42 και 6,57 ευρώ αντίστοιχα.

Περί του 4,2% ενισχύονται οι Eurobank και Τρ. Πειραιώς, ενώ σε 3,72% και 3,41% διαμορφώνονται τα κέρδη των Τρ. Κύπρου και Marfin Popular Bank.

Πηγή:www.capital.gr

Posted by Blogger on 3:21 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response