|

Η Βάσω ... χαστούκισε τον "τσάρο"!


Όπως ακριβώς αναμενόταν. Βόμβα έριξε πριν από λίγο στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή η Βάσω Παπανδρέου.

Αφού κατηγόρησε τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που ήταν παρόν ότι "όλο λέμε ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα και όλα παίρνουμε" έριξε τη ρουκέτα "θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά το 2013 το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης".

Ο υπουργός Oικονομικών αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι "αναδιάρθρωση αποκλείεται να γίνει" και πως δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές αλλά θεσμικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Τον κ. Παπακωνσταντινου, γι'αυτό το θέμα υπερασπίστηκαν ορισμένοι βουλευτες λέγοντας "δεν είναι δυνατόν να ανοίγουμε τέτοια θέματα, θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα".

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε αντιμέτωπος με τις σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθεί.

Αιχμηρός εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής."Το κλίμα στην κοινωνία και την κοινοβουλευτική ομάδα δεν είναι καλό, Γιώργο. Το μνημόνιο δεν βγαίνει. Να κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση για τη δημόσια περιουσία γιατί αν δεν ξέρεις πόσο κοστίζει κάτι, πως θα το πουλήσεις;"

Από τη πλευρά του, ο Κώστας Γείτονας αναφερόμενος στα 30 δισ. ενίσχυση προς τις τράπεζες, είπε ότι "η Αριστερά θα φωνάξει αλλά πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα."

"Είμαστε ανακόλουθοι, θέλω να στηρίξω την κυβέρνηση αλλά δεν έχω πειστεί" είπε η Σοφία Γιαννακά . "Δεν με πείσατε για τα 28 δις που δίνουμε στις τράπεζες γιατί ως αντιπολίτευση είχαμε βγει στα κεραμίδια και κατηγορούσαμε τη ΝΔ", τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Την ίδια ώρα σε άλλη επιτροπή της βουλής ο υφυπουργός Φίλιππος Σαχινιδης εξαπέλυε σφοδρή κριτική σε όσους λένε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει. "Διακινούν παραισθησιογόνες πολίτικες και δημοσιογραφικές αντιλήψεις όσοι λένε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. θα μπρεπει να ψάξουν άλλους δρόμους που οδηγούν στη νιρβάνα", είπε χαρακτηριστικά.

"Όσοι λένε ότι μπορούμε να εξακολουθούμε να ζούμε με δανεικά λένε ψέματα. Όσοι λένε ότι μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε πριν λέμε ψέματα. Όσοι λένε ότι υπάρχει άλλο μείγμα πολίτικης λένε ψέματα. Δεν παραδοθήκαμε και δεν θα παραδοθούμε." είπε με έμφαση ενώ ο Θοδωρος Καραογλου από τη ΝΔ του απάντησε ότι οι Έλληνες περιμένουν την ανάσταση άλλα με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ!

Source: Newpost

Posted by Blogger on 3:06 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response