|

Ο Νοέμβριος σε Τίτλους

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου των Τραπεζών (μετά έκτακτων εισφορών):
-Εθνική Τράπεζα: Κέρδη 259 εκατ. ευρώ
-Eurobank: Κέρδη 60 εκατ. ευρώ
-Alpha Bank: Κέρδη 75,8 εκατ. ευρώ
-Τρ. Πειραιώς: Κέρδη 14 εκατ. ευρώ
-ΑΤΕbank: Ζημιές 117,2 εκατ. ευρώ
-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ζημιές 53,09 εκατ. ευρώ
-Geniki Bank: Ζημιές 304,1 εκατ. ευρώ
-Proton Bank: Κέρδη 1,17 εκατ. ευρώ
-Marfin Popular Bank: Κέρδη 82,7 εκατ. ευρώ
-Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη 248 εκατ. ευρώ

- Το διαχωρισμό των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με τη δημιουργία θυγατρικού πιστωτικού φορέα στον οποίο θα ενσωματωθούν οι σημερινές δραστηριότητες που αφορούν τραπεζικές εργασίες ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

- Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 488,6 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει η Marfin Popular Bank, ενώ ο σχεδιασμός της διοίκησης για κεφαλαιακή ενίσχυση περιλαμβάνει επίσης την έκδοση μετατρέψιμων αξιόγραφων κεφαλαίου ύψους 660 εκατ. ευρώ.

- Την ενεργοποίηση του «πακέτου» εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ αποφάσισαν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

- Η Εθνική ανακοίνωσε ότι πλέον διαθέτει εγκεκριμένες γραμμές χρηματοδότησης (repo lines) 4,7 δισ. ευρώ από διεθνείς τράπεζες με εγγύηση ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Παράλληλα, στη σύναψη πράξεων repo 3 δισ. ευρώ προχώρησε η Eurobank, ενώ διαθέτει αναξιοποίητες γραμμές χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. ευρώ.

- Δεσμευτική πρόταση υπέβαλε η Intesa San Paolo για την πολωνική θυγατρική της Eurobank, Polbank, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ιταλικού ομίλου, Corrado Passera στο Bloomberg.

- Την επιλογή για χρήση προγράμματος «sabbatical» δίνει η Τρ. Πειραιώς τους εργαζομένους της. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αποχωρήσουν για 2 ή 3 χρόνια από την εργασία τους, λαμβάνοντας τον πρώτο χρόνο το 40% των αποδοχών τους, το δεύτερο χρόνο το 45% και τον τρίτο το 50%.

- Στο 100% ανήλθε η κάλυψη της ΑΜΚ της Geniki Bank έπειτα από τη διάθεση 48.956.859 μετοχών στην Societe Generale.

- H Eurobank Sec βρέθηκε στην πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών με βάση τις συναλλαγές τόσο το μήνα Οκτώβριο, όσο και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου με ποσοστό 13,52% και 14,05% αντιστοίχως. Το μήνα Οκτώβριο στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Εθνική με 12,87%, στην τέταρτη η Πειραιώς με 6,61% και στην πέμπτη η Alpha Finance με 6,13%.

- H Credit Suisse διατηρεί την αρνητική στάση της απέναντι στην Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς, λόγω του εξαιρετικά δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος και του συνεχιζόμενου υψηλού κινδύνου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

- Το 2011 θα κορυφώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών Τραπεζών σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Τραπέζης Κύπρου, Αν. Ηλιάδη στο Bloomberg.

- Σε διάψευση, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται σχετική απόφαση για την πώληση συμμετοχής του στην Tbank, προχώρησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

- Στον περιορισμό των καταστημάτων της κατά 31 από 72 που είναι συνολικά προχωρά η Citibank Ελλάδος, ενώ θα υπάρξει και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για όσους εργαζόμενους δεν μπορέσουν να απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα ή σε διοικητικές θέσεις της Τραπέζης.

- Ο όμιλος της Marfin Popular Bank ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την είσοδο του στην αγορά της Κίνας, μέσω γραφείου αντιπροσωπείας, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το α’ τρίμηνο του 2011.

- Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του νέου ETF της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, το οποίο θα παρακολουθεί την απόδοση του κοινού χρηματιστηριακού δείκτη της ελληνικής και της τουρκικής αγοράς Greece-Turkey.

- Στη δημιουργία ειδικού πυλώνα για την παροχή εφάπαξ σε όλους τους εργαζομένους της Alpha Bank που έχουν προσληφθεί και ασφαλισθεί για πρώτη φορά από την 1/1/1993 και μετά προχωρά η διοίκηση της Τραπέζης σε συνεργασίας με το Σύλλογο προσωπικού. Η Τράπεζα θα συμμετάσχει με ποσοστό έως και 3% στον υπό ίδρυση πυλώνα.

- Με 80 Κύπριους πελάτες της Eurobank που ζουν στο Λονδίνο συναντήθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τραπέζης, Νίκος Καραμούζης.

- O οίκος Fitch σε έκθεση του με τίτλο «Άγνωστος προορισμός» τονίζει πως το προφίλ ρίσκου και οι οικονομικές επιδόσεις των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών Τραπεζών είναι στενά συνδεδεμένα με τις εξελίξεις στον τομέα του χρέους.

Posted by Blogger on 8:15 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response