|

Χωρίς "καύσιμα" το Χ.Α.



Με χαμηλό τζίρο που λίγο πριν τις 14:30 οριακά υπερέβαινε τα 18 εκατ. ευρώ, το Χ.Α. κινείται σε αρνητικό έδαφος την Τρίτη, μετά την τετραήμερη διακοπή των συναλλαγών και με φόντο τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα του 2010.

Με το σύνολο σχεδόν των τίτλων του να διαπραγματεύεται με απώλειες, ο δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε νωρίτερα έως και 1,44%, ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και η άνοδος των spreads και CDS σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, καθώς η φιλολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους συνεχίζεται αμείωτη.

«Η σημερινή ανακοίνωση από την Eurostat αναφορικά με το έλλειμμα του 2010 θα μπορούσε να δώσει τον τόνο για αυτήν την εβδομάδα» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Marfin Analysis. «Συνολικά θεωρούμε ότι η οριστικοποίηση των μέτρων και στόχων των προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και του δημοσιονομικού προγράμματος σε περίπτωση που αυτοί θεωρηθούν εφικτοί και επιτεύξιμοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ορατότητα στην αγορά και να βελτιώσουν το κλίμα» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

«Η τάση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς αναμένεται να επηρεαστεί τόσο από την πορεία των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών όσο και από τις ανακοινώσεις αναφορικά με το έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας» σχολιάζει από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι «κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείονται επιμέρους διαφοροποιήσεις τίτλων, οι οποίοι δεν ανήκουν στο τραπεζικό κλάδο και παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο λόγω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων όσο και λόγω ουσιώδους ειδησεογραφίας».

Τεχνικά, ο Γενικός αν και πραγματοποίησε ανοδική αντίδραση την τελευταία ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας δεν εμπνέει αισιοδοξία και ζητούμενο πλέον αποτελεί μία επέκταση της κίνησης προς τις 1.500 μονάδες, προκείμενου να αντιστραφεί έστω και προσωρινά το πτωτικό momentum του τελευταίου χρονικού διαστήματος» προσθέτει η Πήγασος.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.426,07 μονάδες με απώλειες 0,37%, ενώ κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 0,80%.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 5 εκατ. τεμαχίων, αξίας 18,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 65 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 40 ενισχύονται και 111 διατηρούνται αμετάβλητες.

Posted by Blogger on 3:09 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response